Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
617
617

Як вибрати тональний крем на кожен день та для урочистих подій

Як вибрати тональний крем на кожен день та для урочистих подій

Тональний крем – основа макіяжу. Від його текстури та стійкості залежить якість мейкапу, відчуття на шкірі, настрій та впевненість в собі. Щоб уникнути розчарувань, треба підібрати засіб з урахуванням власного тону та типу шкіри, бажаної текстури.

Для повсякденного використання та виходів в світ доцільно мати як мінімум два засоби. Офісний макіяж повинен виглядати природно, а для святкування дня народження важливіший ефект ідеальної шкіри. Тональний крем, підібраний з урахуванням всіх вимог, допоможе створити стильний макіяж, що відповідає атмосфері події.

Загальні принципи вибору тонального крему

При виборі тонального засобу варто взяти до уваги два ключових критерії: тон та текстура. В кожного виробника – своя палітра кольорів, хоча є загальноприйняті підходи до маркування. Тон завжди має цифру, і чим вона менше, тим колір світліший. Є система, за якою визначається положення засобу на шкалі «світлий – темний»: від дуже світлого до дуже темного. Найбільш популярні відтінки зазвичай потрапляють до групи «середній». Стосовно тону використовується ще один показник – підтон. За цим критерієм розрізняють засоби з підтоном:

  • теплим;
  • холодним;
  • нейтральним.

Суть підбору засобу полягає в тому, щоб колір крему відповідав відтінку шкіри. Аптечні бренди (La Roche-Posay, Vichy, Lierac, Filorga) зазвичай мають менш численний набір кольорів у порівнянні з косметичними брендами, тож і вибір робити легше. Щоб купити тональний крем в інтернет-аптеці, треба уважно роздивитися колір засобу, відображений на фото, та звернути увагу на підтон. Якщо в назві згадується бежевий відтінок, то підтон теплий, а якщо фігурує рожевий, то холодний. В палітрі зазвичай можна знайти нейтральні відтінки, які підходять більшості жінок.

LdZgA5PpLICEP1iD4AiErQmfbf3TLXurftWcVWoZTeDnbdg7Ocr7nsMhHe2pJg4R2u2jXkxgQPjitknKgxHfytK8qAV1LAFx-0pj4D9xyFwa8CR28Yl_KgblRj22JddkU6F-AqwfnGaxEsyOew

Повсякденний тональний крем

Для засобу, який буде використовуватися щодня, важлива легка текстура, щоб тональний крем не перешкоджав шкірі дихати. Доречними будуть флюїди та тональні сироватки, вони забезпечують рівномірне покриття без обтяження. Сучасні тональні засоби пропонують низку додаткових ефектів для здоров’я та сяючого вигляду обличчя:

  • сонцезахисний фактор;
  • фільтри, які захищають шкіру від випромінювання, джерелом якого є гаджети;
  • захист від міських забруднень, зокрема пилу.

Засоби, призначені для жінок з певним типом шкіри, орієнтовані на вирішення відповідних завдань. Тональні креми для проблемної шкіри містять заспокійливі речовини, які знімають запалення. Засоби для сухої шкіри додатково її зволожують. В каталогах інтернет-аптек можна знайти антивікові тональні креми з вмістом колагену для пружності шкіри. Є засоби з антиоксидантним ефектом.

Тональний крем для урочистої події

Головна вимога для тонального засобу, з яким планується зробити макіяж для особливої події – щільність покриття та стійкість. Бажано, щоб через декілька годин макіяж виглядав так, немов косметику нанесли п’ять хвилин тому. Перевагу варто віддати стійким засобам, які не «попливуть» спекотним вечором або через те, що у приміщенні температура вища за комфортну. Приємним і корисним додатковим бонусом буде наявність у складі лікувальних компонентів – наприклад, таких, що знімають запалення, заспокоюють. Створити враження миттєвого омолодження можна, скористувавшись тональним засобом з ліфтинг-ефектом.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×