Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
21
21

Youtube Music покращує алгоритми та запускає нову функцію

569

Музичний сервіс Youtube Music є однією з найпопулярніших стрімінгових платформ в Україні. Згідно зі статистикою сайту Similarweb, що досліджує аудиторію мобільних додатків та сайтів, станом на серпень 2023 року Youtube Music лише трохи поступається Spotify, проте має приблизно однакову аудиторію.

Стрімінговий сервіс активно розвивається та у найближчий час презентує нову опцію, яка допоможе легше шукати нову музику – Samples.

Знахідка для меломанів

Чергове оновлення Youtube Music свідчить про те, що платформа намагається не відставати від свого “старшого брата”, відеосервісу Youtube, та також впроваджує нові можливості для своєї аудиторії. До речі, саме спорідненість цих двох платформ робить Youtube Music унікальним – додаток має доступ до всього аудіо каталогу, який розміщено і на Youtube, що дозволяє знаходити та додавати у свої плейлисти навіть ті аудіофайли, яких немає на інших стрімінгах. Іншими словами, Youtube Music збирає все найкраще в одному сервісі, так само як і Elslots Win Casino надає доступ до величезного каталогу слотів.

Чергове нововведення зацікавить тих, хто постійно знаходиться у пошуку нової музики, вивчаючи простори платформи. Його назва Samles, а принцип роботи з презентаційного ролику нагадуватиме TikTok – короткі відеофрагменти, які будуть пропонувати нових цікавих виконавців.

Нова можливість певною мірою продиктована і появою Shorts у Youtube, що також стало своєрідною інтерпретацією TikTok на найбільшому відеосервісі, а ми в черговий раз спостерігаємо за тим, як між популярними додатками фактично стираються кордони, а їх функції все частіше стають універсальними.

Зазначається, що після появи нової функції вона автоматично буде налаштована під вже існуючі вподобання користувача. Така персоналізація сприятиме більше ефективній взаємодії з аудиторією.

0753

Перспективи нової функції

Загалом нововведення виглядає перспективним. По-перше, Youtube Music значно збільшить середній час, який користувач проводить у додатку, а по-друге, дещо розширить свій функціонал. В навігаційне меню буде додано нову кнопку, після взаємодії з якою перед користувачем з’явиться короткий відеоролик з новинками від перспективних музикантів – фактично короткий відеокліп.

З відеофрагментом можна буде взаємодіяти – перейти до каталогу артиста, прослухати пісню повністю або додати у свій плейлист. Головне, що нова функція повністю безкоштовна, а для її використання не потрібно мати навіть Premium-підписку. Очевидно, що в такому разу відеопотік буде розбавлений рекламними роликами, що обіцяє збільшення прибутків від реклами для компанії. На перший погляд, це не єдина перевага:

  • Алгоритми будуть покращуватися під час використання функції;
  • У перспективних музикантів з’являється можливість завіруситися по аналогії з TikTok;
  • Пісні одразу супроводжуються кліпами або промороликами.

Нова функція вже з’являється на мобільних пристроях в усьому світі, проте до України поки що не дісталася, але, як і у випадку з будь-яким черговим оновленням, чекати залишилось недовго.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×