Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8
8

Знищити або відлякати: як працюють засоби проти комах

807

Небажані гості в житлі або попутники в поході дратують, лякають, здатні завдати здоров’ю дітей та дорослих відчутної шкоди.

Додайте до свого віртуального кошика на сайті Novus.online безпечний та ефективний засіб від комарів, мух, тарганів та інших неприємних комах. Залишилося вирішити: комах треба відлякати чи знищити.

Інсектициди проти комах

Інсектициди комах вбивають. Існують інсектициди проти кровосисних, небезпечних для людей та тварин, такі товари продаються в аптеках та ветеринарних магазинах. Промислові інсектициди використовують для дезінсекції підвалів, під’їздів, житлових приміщень, торгових залів, складів та офісів.

У торгових мережах доступні побутові інсектициди місцевої дії:

  • Електропастки приваблюють літаючих комах світлом, вбивають високою напругою – вони зручні для дач, ресторанів, міських терас та балконів.
  • Крейди та гелі проти тарганів і мурах наносять на поверхню в місцях скупчення або руху комах.
  • Електрофумігатори-пластинки та аквафумігатори мають на комарів паралізуючий вплив.
  • Феромонні пастки приваблюють міль, мух, мурах або тарганів, після чого знищують за допомогою спеціального липкого прошарку.
  • спреї-інсектициди використовують проти видимого супротивника та в місцях скупчення, діє препарат до 5 годин.

Виробники розробляють засоби проти окремих видів комах (небезпечні для тарганів та нешкідливі для молі або навпаки), універсальні широкого спектра. Дані щодо призначення інсектициду вказані на упаковці.

До купівлі інсектициду необхідно враховувати місце використання – деякі препарати заборонено застосовувати на кухні, у коморах та дитячих кімнатах. Побутові інсектициди дуже обережно застосовують у квартирах алергіків, людей з ослабленим імунітетом, сім’ях з маленькими дітьми та домашніми тваринами.

Репеленти проти комах

Завдання репеленту гуманніше – не знищити, а просто відлякати комарів і мух.

Сучасні засоби від комарів відлякують двома способами:

  • ольфакторний діє на нюхові органи, подає сигнали тривоги;
  • контактний – діє на нервові закінчення кінцівок, викликає почуття страху.

Репеленти у вигляді спреїв, лосьйонів, емульсій, кремів розпорошують на шкіру та одяг перед виходом на вулицю. Не рекомендовано застосування репеленту у приміщенні: замість спрею від комарів використовуйте електрофумігатор.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×