Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
354
354

Колишньому голові ДніпроОВА Резніченку обрали запобіжний захід: застава 30 млн

Колишньому голові ДніпроОВА Резніченку обрали запобіжний захід: застава 30 млн

Колишньому голові ДніпроОВА Резніченку обрали запобіжний захід: він має право вийти на волю під заставу.

Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК), передає Nikopolnews.

Колишньому голові ДніпроОВА Резніченку обрали запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексголові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку у справі про розкрадання 286 млн грн на ремонту доріг. Відповідне рішення ВАКС ухвалив у понеділок, 16 вересня.

Суд призначив Резніченкові заставу у 30 млн грн. Окрім того, 52-річний Валентин Резніченко має здати паспорти для виїзду за кордон, не відлучатися з місця проживання, а також прибувати на виклик слідства. Прокурор САП клопотав про обрання Резніченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу у 40 млн грн.

Крім того, ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Департаменту ЖКГ і будівництва Дніпропетровської ОВА Андрію Коломойцю. Суддя обрав запобіжку у вигляді застави в 15 млн грн. Як інформує ЦПК, захист Коломойця розповідав, що у нього дві неповнолітні дитини, хвора мати, а також те, що він зарахований до аспірантури.

Що було раніше

Нагадаємо, у листопаді 2022 року журналісти «Схем» опублікували розслідування про зв’язок між Валентином Резніченком і компанією «Будінвест Інжиніринг», якій Дніпропетровська ОВА заплатила 1,5 млрд грн на ремонт доріг. За даними розслідувачів, співвласницею компанії є фітнес-тренерка Яна Хланта, яка може бути дівчиною Валентина Резніченка.

ДніпроОВА Резніченку

У грудні 2022 року НАБУ провело обшуки в Резніченка та інших фігурантів справи щодо «Великого будівництва». Також обшуки провели у підрядників ДОВА – у приміщеннях фірми «Будінвест Інжиніринг», на виробничих підприємствах та у пов’язаних з компанією осіб. За даними слідства, компанія завищила вартість матеріалів на понад 286 млн грн.

Валентин Резніченко працював на посаді голови Дніпропетровської ОВА із 10 грудня 2020 до 24 січня 2023.

Ще новини Дніпропетровщини: Чиновник міськради Дніпра вкрав 300 тисяч на ремонтних роботах

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу