Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2598
2598

«Дніпропетровськгаз» передано в управління державі

«Дніпропетровськгаз» передано в управління державі

Компанію «Дніпропетровськгаз», яка здійснює постачання блакитного палива більшості нікопольців і мешканцям інших населених пунктів області, передано в управління державі. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на Державне бюро розслідувань.

Крім зазначеної компанії в управління державі передано ще 25 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо захисту національної безпеки та безпеки критичної інфраструктури. Особлива увага приділяється недопущенню виникнення надзвичайних ситуацій або збоїв у постачанні природного газу, – йдеться у повідомленні пресслужби ДБР.

За клопотанням ДБР слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії.

У червні минулого року Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам.

Багаторічна протиправна діяльність завдала державі збитків на суму 1,488 млрд гривень.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

ДБР передало в управління АРМА 26 регіональних операторів газорозподільчих системДБР передало в управління АРМА 26 регіональних операторів газорозподільчих систем
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×