Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
98
98

Спалаху гепатиту А на Дніпропетровщині не зафіксовано – МОЗ

Спалаху гепатиту А на Дніпропетровщині не зафіксовано – МОЗ

Спалаху гепатиту А на Дніпропетровщині не зафіксовано. Про це під час брифінгу повідомив завідуючий відділу епіднагляду обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Денис Кісельов, передає Nikopolnews, посилаючись на Суспільне Дніпро.

Спалаху гепатиту А на Дніпропетровщині не зафіксовано

За словами Кісельова, на Дніпропетровщині показники захворюваності на вірусний гепатит А відповідають сезонному рівню, а 32 випадки, інформацію про які поширили деякі ЗМІ, зафіксовані не зараз, а з початку року.

На сьогодні немає зареєстрованих випадків гепатиту А в лікарнях області. Минулого тижня зареєстровано випадок гепатиту, але лікарі досліджують його тип, — сказав представник МОЗ

Крім того, за словами посадовця, випадків гепатиту А, пов`язаних зі спалахом захворювання на Вінничині, у нашому регіоні не зафіксовано. Наразі фахівці досліджують зразки питної води, збудника хвороби не виявлено.

Гепатит А на Вінничині: яка ситуація на сьогодні

На Вінниччині зафіксували вже 280 випадків захворювання на гепатит A, один із них – за минулу добу. 54 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні

Такі дані оприлюднив Центр контролю хвороб.

Загалом для надання допомоги пацієнтам з інфекційними хворобами в області виділено 338 ліжок. Станом на вечір 5 листопада завантажено 54 ліжка (21,5% від загальної кількості).

Лабораторно підтверджених випадків гепатиту A в регіоні – 245 випадків, 128 осіб виписано з лікарень.

Фахівці продовжують відбирати зразки питної води для досліджень і проводити щеплення від гепатиту А.

Що таке гепатит A

За даними ВООЗ, гепатит A є запальним захворюванням печінки, яке може протікати у легкій чи тяжкій формі. Майже у всіх пацієнтів із гепатитом А після одужання формується довічний імунітет. Однак у дуже поодиноких випадках зараження вірусом гепатиту A може призводити до фульмінантного гепатиту з летальними наслідками.

Передача вірусу гепатиту A відбувається внаслідок вживання заражених харчових продуктів і води або за безпосереднього контакту з інфікованою особою. Ризик зараження гепатитом A виникає в умовах відсутності безпечного водопостачання, у поганих санітарно-гігієнічних умовах та при недотриманні правил гігієни (наприклад, інфікування та забруднення рук).

Тривалість інкубаційного періоду гепатиту A зазвичай становить 14–28 днів. Основні симптоми – підвищення температури тіла, нездужання, втрата апетиту, діарея, нудота, відчуття дискомфорту в абдомінальній ділянці, потемніння сечі й жовтяниця (пожовтіння очей і шкірних покривів).

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×