Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2490
2490

«Я хочу внука, схожого на сина…»: в реанімації Дніпра батьки біля тіла сина благають про нове життя

«Я хочу внука, схожого на сина…»: в реанімації Дніпра батьки біля тіла сина благають про нове життя

В реанімації Дніпра батьки біля тіла сина благають про можливість дати нове життя. Мозок пораненого Захисника помер, серце підтримують апарати. На жаль, медики не дають воїну шансів… Батьки Героя просять про пункцію сперми. Але в даному випадку, скоріш за все, це не можливо… Такий закон.

Трагічну історію розповів директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, де знаходиться поранений, передає Nikopolnews.

В реанімації Дніпра батьки біля тіла сина благають про можливість дати нове життя

Я хочу внука, схожого на сина… Це каже мама Героя, син якої з пораненням голови (кома 3), в реанімації Мечникова. На КТ – вторинна ішемія головного мозку. Нейрохірурги, як кришталеву вазу, обдивляються поранення, боячись кожним рухом привести до загибелі Героя. Прогноз, на жаль, невтішний – мозок помер, – розповів Риженко

Він каже, що після того, як батькам розповіли про незворотні наслідки поранення, у мами і тата єдине прохання – дати можливість взяти пункцію сперми сина, щоб народилось нове життя.

Дівчина, з якою зустрічався Микола – поранений Герой, погоджується виносити та народити малюка.

Мама гладить свою дитину, не вірячи, що його врятувати неможливо, – пише лікар

Він розповів, що після прохання батьків зібрали великий консиліум за участі юристів. На жаль, питання використання біоматеріалу в разі загибелі було й залишається юридично сірою зоною. У жодному законі не прописані ні дозволи, ні заборони.

Тому, зазвичай, під час кріоконсервації клініки підписують якомога більше дозвільних документів: по-перше, матеріальну довіреність на дружину або конкретну партнерку, якій чоловік надає право скористатися його біоматеріалом, паралельно в договорах теж прописують варіанти, хто може розпоряджатися біоматеріалом у разі втрати дієздатності людини.

Найвідповідніший варіант внормувати питання пропонує законопроєкт від 30 січня 2024 року № 10448. На цьому наголошують в Українській асоціації репродуктивної медицини.

Згідно з документом, біоматеріал зберігатимуть три роки в разі загибелі власника.

Тут врахована і остання воля померлого у вигляді уніфікованої заяви і вносять революційні зміни у процес визначення походження дитини, і прибирають ганебну норму про утилізацію репродуктивних клітин військовослужбовців, – каже Сергій Риженко

Він зазначив, що варіанти успадкування та донорства біоматеріалу не спрацюють як треба, адже, наприклад, якщо розглядати варіант зі спадком, наречена пацієнта входитиме аж до четвертої черги на спадок, а варіант донорства не підійде частині пацієнтів — тим, у кого немає власних дітей, оскільки це одна з головних в Україні вимог на донорство сперми.

НА ЖАЛЬ: у разі відсутності нотаріального документу забір біоматеріалу та його використання заборонено. Дуже хочемо, щоб всі матусі, всі жінки важкопорпнених Героїв мали право і змогу народити маленького українця та зберегти династію відважних воїнів, – написав лікар, коментуючи конкретно ту ситуацію, яка має місце у Мечникова зараз

Фото ілюстративне, ім’я воїна змінене, все інше – ситуація, яка має місце.

Ще новини Дніпропетровщини: Зайшов в супермаркет купити приманку для риболовлі, коли стався вибух: у Дніпрі рятують пенсіонера

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×