Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4487
4487

Укладають першу трубу водогону Інгулець-Південне, який забезпечить водою Кривий Ріг

Укладають першу трубу водогону Інгулець-Південне, який забезпечить водою Кривий Ріг

Укладають першу трубу водогону Інгулець-Південне, який забезпечить водою Кривий Ріг. Гарною новиною поділився начальник Ради оборони міста Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, раніше Кривий Ріг отримував воду з Каховського водосховища. Розпочато укладання водогону, який забезпечить місто  водою з нового джерела.

Почалося укладання першої труби на головному проєкті – Інгулець-Південне. Всі працюють, – сказав 21 червня Олександр Вілкул, який перебуває на місці будівництва

За його словами, початок закладено, стартувала спайка, але для повної реалізації проєкту потрібно 100 км труби.

Вілкул оприлюднив запис, на якому видно перебіг робіт.

Укладають першу трубу водогону Інгулець-Південне: відео

Нагадаємо, 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС, унаслідок чого почало стрімко міліти Каховське водосховище, яке живило частину Дніпропетровської області – повністю Нікопольський район і частину Криворізького – у тому числі сам Кривий Ріг.

Олександр Вілкул повідомив, що 70% містян можуть найближчим часом залишитися без централізованого водопостачання, адже у Південне водосховище перестала потрапляти каховська вода. Більша частина міста споживає воду саме з Південного водосховища і лише 30% – із Карачунівського. Тому Вілкул закликав містян максимально економити воду. За його оцінками, станом на зараз води в Південному водосховищі вистачить ще  щонайбільше на місяць, якщо споживати її ощадливо.

У Кривому Розі намагаються за цим слідкувати – зокрема, заборонили поливати городи і відключають від водопостачання автомийки, які продовжують працювати попри заклики не робити цього.

Також нагадаємо, що 6 червня Кабмін виділив 1,5 млрд грн на будівництво нового магістрального водогону, який допоможе забезпечити Кривий Ріг, Нікополь, Покров і Марганець питною водою.

Основний проєкт – це будівництво водоводів нижче за місто Кривий Ріг від річки Інгулець до Південного водосховища.

Інгулець ми будемо поповнювати з Карачунів. Перекидання води необхідно зробити на 30 кілометрів у кілька ниток труби діаметром 1020 мм плюс будівництво насосних, трансформаторних, іншої інфраструктури, закупівлі обладнання, – пояснив Вілкул.

При цьому запропоновано ще три допоміжні проєкти, які рятуватимуть місто від зневоднення, поки реалізується основний проєкт. Один із них фінансуватиме АрселорМіттал – найбільше металургійне підприємство міста.

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×