Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
93
93

Команда постійно знаходиться у виїздах до Нікопольщини: керівник «Проліски» у Дніпрі про роботу організації

Команда постійно знаходиться у виїздах до Нікопольщини: керівник «Проліски» у Дніпрі про роботу організації

Керівник «Проліски» у Дніпрі Сергій Петровський розповів про роботу гуманітарної організації на території області. Він каже, що іноді, допомагаючи людям, співробітники ризикують власним життям. Але продовжують свою діяльність.

Про це очільник гуманітарного центру «Проліска» у Дніпрі Сергій Петровський, який приєднався до організації ще у 2022 році, розповів у інтерв’ю журналісту дніпровського видання «Наше місто», передає Nikopolnews.

Команда постійно знаходиться у виїздах до Нікопольщини

За словами Сергія, що команда знаходиться у постійних виїздах, надаючи допомогу людям після обстрілів, особливо до Нікопольщини, яка страждає від постійних атак росіян.

Ми надаємо допомогу в першу чергу постраждалим через обстріли. Надається допомога у вигляді непродовольчих товарів першої необхідності. Це будівельні матеріали для швидкого ремонту житла: дошка, рейка, шурупи, прозора плівка, тарпаулін, OSB плити. Також на місцях обстрілу наша команда допомагає вразливим категоріям з їх монтажем, надаючи послуги інсталяції. Тим, хто, в силу віку або стану здоров’я, не може самостійно забити вікно, полагодити дах, працівники “Проліски” завжди допоможуть. Окрім цього надається допомога товарами першої необхідності, наприклад – матрац, ковдра, ліхтарик, – розповів очільник гуманітарного центру «Проліска» у Дніпрі

Керівник «Проліски» у Дніпрі розповів про роботу організації

Команда постійно знаходиться у виїздах до Нікопольщини: керівник «Проліски» у Дніпрі про роботу організації

Зазначається, що гуманітарна місія “Проліска” працює в партнерстві з УВКБ ООН (Управління Верховного комісара у справах біженців). Адміністративну та інформаційну підтримку надають органи місцевого самоврядування та представники обласної влади усіх рівнів. Задля виконання усіх поставлених задач сформована команда професіоналів, яка складається з декількох відділів. Чітка структура місії націлена на максимально швидке реагування та надання допомоги постраждалим.

– На місці обстрілу діють психологи, надають індивідуальну допомогу, і надалі, якщо є необхідність, соціальні працівники супроводжують людину у всіх питаннях. Проводиться індивідуальна спеціалізована психологічна робота. Також є команда соцпрацівників, яка допомагає людям, якщо у них  пошкоджено житло, надаючи консультації щодо механізму компенсацій. Постраждалих або селять у доступні місця колективного проживання для переселенців, або допомагають у транспортуванні до локації, де людина може перебувати у безпеці.

Окрім цього, є фахівці, які спілкуються з владою, аналізують загальні потреби й у разі якщо потрібна якась інша допомога, наприклад, якщо була пошкоджена адміністративна будівля і потрібні будівельні матеріали, організація передає їх. Допомагають екстрено відремонтувати пошкоджену адміністративну будівлю, медичний заклад або освітню установу, – розповів подробиці про «кухню» роботи організації Сергій Петровський

Команда постійно знаходиться у виїздах до Нікопольщини: керівник «Проліски» у Дніпрі про роботу організації

Підтримка людей з особливими потребами і психологічна допомога

За словами Сергія, команда приділяє значну увагу підтримці людей з особливими потребами.

– Команда працює з громадами. Працюють спеціалісти, які постійно аналізують їх потреби, передають цю інформацію гуманітарним організаціям, які надалі її використовують для покращення життя людей у Дніпропетровській області. Соціальні працівники допомагають людям, яких евакуюють з Донецької області, надають допомогу ВПО у вигляді соціального супроводу, наприклад, з документами. Якщо людина з інвалідністю не може це зробити самостійно, ми їй допомагаємо, надаємо транспортний супровід, – каже Сергій Петровський

Команда постійно знаходиться у виїздах до Нікопольщини: керівник «Проліски» у Дніпрі про роботу організації

Окрема увага приділяється психологічній підтримці. Вона екстрено надається постраждалим від обстрілів. Окрім цього на допомогу можуть розраховувати переселенці. Психологи гуманітарної місії “Проліска” працюють у хабах по всій області та місцях колективного проживання.

-Якщо це обстріл психолог перебуватиме на місці, але якщо людина не звернулася за допомогою, то через контакт з гуманітарним центром вона зможе надалі з нашим психологом працювати. Не завжди є можливість виїжджати постійно в різні локації, але ми намагаємося бути максимально там де потрібні. Тому періодично робота з такими людьми ведеться онлайн.

З 2024 року “Проліска” сконцентрувалася на екстреному реагуванні, надаючи постраждалим будівельні матеріали та допомагаючи в їх монтажі. Військовий час диктує свої правила, і кожен виїзд команди на місце прильоту несе небезпеку. Сергій каже, що у позаштатних ситуаціях важливо зберігати спокій.

Це дуже небезпечно, іноді навіть для співробітників, тому що ти не можеш передбачити, звідки й куди цей дрон прилетить. Тому ми розуміємо це, однак продовжуємо допомагати людям, бо якщо не ми, то просто люди будуть у розбитих будинках перебувати, і люди дякують саме за цю допомогу, бо “Проліска” насправді одна з тих організацій, яка виїжджає і безпосередньо знаходиться поруч з людьми. Таких організацій, які б умовно «в поля», під обстрілами виїжджали, таких організацій практично немає, – каже керівник Дніпропетровського центру благодійної організації

Ще новини Нікопольщини: У Червоногригорівській громаді запрацювала пожежна команда (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×