Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
899
899

Апостолове без води: замість водовозок купували техніку для ремонту доріг

Апостолове без води: замість водовозок купували техніку для ремонту доріг

Апостолове залишилося без води. Оскільки в кінці 2023 року замість водовозів придбали техніку для ремонту доріг.

Про проблему відсутності води в Апостоловому розповів очільник обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Через підрив окупантами Каховської ГЕС, Криворіжжя залишилося без водопостачання. В тому числі і місто Апостолове. До того його мешканці отримували воду від підприємства «Кривбаспромводопостачання». Після побудови нового водогону воду у місто та села може надавати «Кривбасводоканал». Подачу води в мережі може  забезпечувати Апостолівський водоканал. Але у людей немає води.

Апостолове без води

scale 1200

«Вода сьогодні – це перш за все вартість електроенергії, за яку хтось має заплатити. Апостолівський водоканал фактично є банкрутом, з боргами близько 20 млн грн тільки перед КПВП і заборгованістю по заробітній платі. Деякі борги старі, виникли не за один рік, але вони є. Станом на зараз підприємство має 74 відкритих виконавчих провадження», розповідає Микола Лукашук.

За його словами, забезпечення водою стало можливим тільки завдяки водовозам. Проте в кінці 2023 року  депутати міста Апостолове ухвалили рішення придбати техніку для ямкового ремонту та будівництва доріг, екскаватор та іншу техніку, необхідну для покращення інфраструктури, замість водовозів. В бюджет 2024 року ними не було закладено необхідний обсяг коштів  на реальне погашення боргів водоканалу.

Для того, щоб у кранах людей з’явилася вода, депутати повинні визначити реальний обсяг фінансових ресурсів на утримання водоканалу. Зробити реструктуризацію боргів водоканалу, визначити  спроможний тариф на воду. А також визначити, за які кошти буде сплачуватися поточне водозабезпечення. Поки цього вони не зроблять, люди залишатимуться без води.

«Були пропозиції, щоб «Кривбасводоканал» забезпечив подачу води. Але це означає, що Кривий Ріг буде змушений платити за воду та електроенергію з бюджету міста. Це несправедливо по відношенню до мешканців Кривого Рогу, які своїми податками фактично дотуватимуть Апостолове», говорить Лукашук.

Як він розповів, місто Апостолове та район не мають коштів на сплату за поточне споживання води. Тому депутати криворізької районної ради не можуть допомогти.

scale 1200

В такому випадку не розглядають отримання державної субвенції. А фінансування з обласного бюджету призведе до зняття коштів з важливих соціальних програм.

«Зараз триває активна робота щодо пошуку ефективного та довгострокового рішення проблеми, як технічного, так і фінансового. Джерела фінансування, виділення субвенцій, гарантії Апостолівської міської ради перед постачальниками води, електроенергії тощо», додав Микола Лукашук

Він впевнений, що мешканці міста Апостолового скоро будуть з водою.

Ще новини Дніпропетровщини: Про нову специфіку обстрілів Нікопольщини, ймовірність наступу, евакуацію, світло і прогноз на зиму – розмова з Євгеном Євтушенком

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×