Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
3013
3013

Для Дніпропетровщини – це важлива новина! Приватизовано «ОГХК»

Для Дніпропетровщини це важлива новина 2

Нещодавно приватизовано підприємство «ОГХК». Для Дніпропетровщини – це важлива новина.

Розповів очільник обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

ОГХК – це найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення титанових руд. Воно займається видобутком титану, що є стратегічним ресурсом для оборони, авіації та космосу.

«Для Дніпропетровщини це важлива новина, бо Вільногірський гірничо-металургійний комбінат, який входить до складу «ОГХК», є одним із стратегічних підприємств області. Акціонерне товариство «ОГХК» входить до 100 найбільших платників податків України», говорить Микола Лукашук.

Для Дніпропетровщини – це важлива новина!

Для Дніпропетровщини це важлива новина

Від приватизації підприємства держава отримала 3,94 мільярда гривень.  Його продаж  на відкритих торгах став другим випадком в історії країни після Криворіжсталі у 2005 році. 90% всієї продукції «ОГХК» йде на експорт.

«У 2021 році стартова ціна становила 3,7 млрд грн (приблизно 132,8 млн доларів по курсу того часу), компанію ж продали за 3,94 млрд грн (приблизно 95 млн доларів по курсу станом зараз)», пише очільник обласної ради.

Через війну вартість підприємства впала майже на третину. На торгах з продажу був лише один учасник, що інвестори не готові вкладати кошти в Україну під час війни.

Новий власник «ОГХК» – із азербайджанським капіталом. Те, що стратегічний ресурс – титан, перейшов до бізнесу з іноземним капіталом, несе певні ризики. Вони пов’язані з контролем над титановою сировиною, її використанням та потенційною залежністю від іноземних рішень у стратегічно важливих питань.

Проте, як приватизація вплине на економіку Дніпропетровщини й країни залишається відкритим питанням. Оскільки,  Вільногірський комбінат є великим роботодавцем у Камʼянському районі нашої області. Проте приватизації підприємства підтримує очільник обласної ради Микола Лукашук.

«Я підтримую велику приватизацію, вона спрямована на залучення ефективного власника, інвестицій для модернізації основних засобів, звільнення держави від витрат на їхнє утримання та отримання доходів у бюджет», додав він.

 

Ще новини Дніпропетровщини: Неймовірна новина для Томаківської громади: благодійники передають 176 баків для сміття об’ємом 1100 літрів

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу