Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
248
248

На Дніпропетровщині створили Раду переселенців

На Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині створили Раду переселенців. Вона працюватиме при ОВА, передає Nikopolnews 

«Дніпропетровщина з початку повномасштабного вторгнення стала транзитною областю. Люди проживали 2-3 дні і їхали до більш безпечних регіонів України. Зараз же – більшість залишається. Нині в області майже 400 тисяч переселенців. Забезпечити їх усім необхідним – пріоритет», – розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

Щоб захистити права ВПО, в області створили спеціальну Раду. У ній – 18 учасників. До її складу увійшли представники громадських організацій, працівники підрозділів Дніпропетровської ОВА та переселенці.

На Дніпропетровщині створили Раду переселенців: фото

Гасанбекова

«У 2022-му році люди, які тікали з «гарячих точок», шукали безпечного прихистку. Сьогодні – мусять заново будувати своє життя, інтегруватися у нові громади. Нам потрібні постійна робота, житло, доступ до освітніх і медичних послуг», – сказала член Ради з питань ВПО Юліана Гасанбекова.

Тетяна Мамчич

«Створення Ради з питань переселенців на обласному рівні – значний крок на шляху до інтеграції їх у громади Дніпропетровщини. Це сприятиме підвищенню рівня довіри», – додала член Ради Тетяна Мамчич.

Питання будуть вирішувати за принципом «Нічого без ВПО – для ВПО». Тобто переселенці братимуть безпосередню участь в реалізації проєктів, які їх стосуються.

«Ми дуже сподіваємося на плідну роботу. Будемо розглядати питання та пропозиції до органів центральної влади. А ще ми плануємо залучити переселенців і разом із ними втілювати всі програми, які ініціює перша леді Олена Зеленська», – розповіла директорка департаменту соцзахисту населення ДніпроОВА Олена Кришень.

Перше засідання Ради з питань ВПО відбудеться вже 21 вересня. На ньому оберуть голову, заступника та секретаря. А ще – обговорять плани та завдання на майбутнє.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×