Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
238
238

Збирала розвіддані для ворога: в Дніпрі оголосили підозру посадовиці Укрзалізниці

в Дніпрі оголосили

В Дніпрі оголосили підозру посадовиці Укрзалізниці, яка збирала розвіддані для ворога. Про це розповіли в СБУ, передає Nikopolnews.

Зловмисницею виявилася посадовиця місцевого підрозділу Укрзалізниці, яку російські військові залучили до співпраці на початку 2023 року. За вказівкою російського куратора вона збирала для розвідки інформацію про місце базування Сил безпеки та оборони на території обласного центру.

«Розвідінформація потрібна була рашистам для підготовки прицільних повітряних атак на стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України. Втім, співробітники СБУ з роботою на випередження і завадили реалізацію ворожих планів – зловмисницю було остаточно викрито і затримано за місцем її проживання», розповіли в СБУ.

В Дніпрі оголосили підозру посадовиці Укрзалізниці

в Дніпрі оголосили

За даними слідства, російська інформаторка була на «прямому» зв’язку з кадрами російських військових, які перебували на тимчасово окупованій частині Донеччини.

«У полі зору російської спецслужби посадовиця потрапила через свою деструктивну активність на російських сторінках, де вона опублікувала пропозиції щодо допомоги окупаційним військам. Для збору розвіданих фігурантка об’їхала територію міста на громадському транспорті й фотографувала українські об’єкти», йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання у затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для зв’язку з російським «куратором».

в Дніпрі оголосили

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранти про підозру. Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх таких злочинів. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×