Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
131
131

На Дніпропетровщині понад 14 тисяч родин отримали «пакунок малюка» або грошову компенсацію за нього

На Дніпропетровщині понад 14 тисяч родин отримали «пакунок малюка» або грошову компенсацію за нього

У 2023 році на Дніпропетровщині понад 14 тисяч родин отримали «пакунок малюка» або грошову компенсацію за нього. Про це повідомили на сайті ОВА, передає Nikopolnews.

Майже 2,8 тисяч родин отримали «пакунок малюка» з найнеобхіднішим для немовляти.Окрім того, ще понад 11,3 тисяч родин обрали грошову компенсацію.

«Пакунок малюка» – це безкоштовна допомога від держави для тих, у кого народилося немовля. У коробці – все необхідне на перші місяці. Мета цієї ініціативи – підтримати сім’ї. Допомогти забезпечити належний догляд за дитиною», розповіла директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Кришень.

На Дніпропетровщині понад 14 тисяч родин отримали «пакунок малюка»

6597cd9a91fdf047431914

 У «бебі-боксі» є літній та зимовий одяг для малюка, пелюшки, підгузки, засоби гігієни, іграшки. Пакунки видають у пологовому будинку або в управліннях соціального захисту населення.

За бажанням передбачена грошова компенсація. Кошти можна витратити на необхідні товари і послуги. У 2023 року розмір виплати становив 6 816 грн. У 2024-му він буде складати 7 689 грн.

Для оформлення матеріального відшкодування за «пакунок малюка» необхідно звернутися до уповноваженого фахівця в громаді або ЦНАПу. Подати заяву можна й онлайн, на державному порталі Дія. Для цього потрібно зайти на вкладку єМалятко.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×