Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
476
476

Придбав майна на 350 тисяч доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього керівника обласного ТЦК

на Дніпропетровщині судитимуть колишнього керівника обласного ТЦК

На Дніпропетровщині судитимуть колишнього керівника обласного ТЦК. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили на сайті поліції, передає Nikopolnews.

Перебуваючи на посаді керівника обласного ТЦК, за півтора року повномасштабного вторгнення, чоловік набув активів на майже 13,5 мільйонів гривень.

Він встиг оформити на батька декілька автомобілів та дві квартири у Дніпрі. Також посадовець зареєстрував на члена родини (ФОП – авт.) підприємство, яке придбало у власність нежитлове приміщення загальною площею близько 500 м². Але жодних звітів про доходи від вказаного субʼєкта господарювання до податкових органів не надходило.

photo 2024 06 20 10 51 46 (2)

Під час слідства встановлено факти декларування чоловіком недостовірної інформації за 2021 та 2022 звітні роки на загальну суму майже 4,3 млн грн. «В одному з епізодів дніпропетровський воєнком не зазначив у щорічній декларації подарунок близькій особі від її родича у розмірі 65 тис. доларів, що в еквіваленті на день укладання договору дарування грошових коштів становить 2,6 млн грн», йдеться у повідомленні.

У липні минулого року поліцейські провели низку процесуальних дій за місцями роботи та проживання на той час начальника обласного ТЦК та його близьких осіб, які були залучені до злочинної діяльності. Тоді вилучили документацію, що підтверджує право власності на низку об’єктів рухомого та нерухомого майна.

photo 2024 06 20 10 51 46

Наразі досудове розслідування щодо колишнього начальника обласного ТЦК завершено, а обвинувальний акт скеровано до районного суду. Йому інкримінують ч. 1 ст. 368-5 (Незаконне збагачення) та ч. 1 ст. 366-2 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

 На Дніпропетровщині судитимуть колишнього керівника обласного ТЦК

Новини Нікополя і області: Завдав збитків на 700 тисяч гривень: на Дніпропетровщині повідомили про підозру начальнику відділу освіти

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×