Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
51
51

На Дніпропетровщині вшанували пам’ять жертв голодоморів (фото)

10

У суботу 25 листопада на Дніпропетровщині вшанували пам’ять жертв голодоморів. Про це йдеться на сайті ОВА, передає Nikopolnews.

Вранці у Дніпрі біля монумента жертвам голодоморів, присутні хвилиною мовчання згадали всіх, хто помер у голодні роки й запалили лампадки. А ще принесли квіти, колоски та хліб.

«Маємо розуміти, що той голод був зроблений штучно. Перед колгоспами поставили такий план хлібозаготівлі, який було нереально виконати. Майже кожну українську родину торкнулося те лихо. І ми є нащадками людей, які пройшли через пекло голодомору. Маємо не допустити цього знову», сказав заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

3

На його думку, росіяни і зараз, через 90 років, продовжують використовувати тактику терору і геноциду. Проте, українці мужньо відстоюють свою незалежність.

«Приходжу сюди щороку. Багато знаю про Голодомор із перших вуст. Мені бабуся розповідала. Але пошепки, дуже боялась. Казала, як хтось почує, то нас можуть в Сибір за це вислати», розповіла місцева мешканка Лана Іванченко.

На Дніпропетровщині вшанували пам’ять  жертв голодоморів: фото

2

4

9

5

8

7

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×