Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4958
4958

Коли побачила рідну домівку – жахнулася: як Дніпропетровщина відновлює деокуповане село на Херсонщині

Як Дніпропетровщина

Як Дніпропетровщина відновлює деокуповане село Ольгине на Херсонщині, розповіли в Дніпро ОВА. Повідомляє Nikopolnews.

Літня жінка Лариса разом з дочкою повернулася до рідного Ольгиного у жовтні 2022 року. На руїни – від будинку залишилися одні стіни. Ні, даху, ні вікон. Як могли тимчасово «підлатали» хату. Зараз вони мріють відновити оселю.

Лариса згадує криворіжців. Зізнається, вдячна їм. За прихисток та підтримку. За те, що одягли, дали все необхідне. Бо з окупованого Ольгиного, що на Херсонщині, тікала у чому було.

«Добрі люди нас прийняли. Ми ж вийшли з паспортом і в калошах. Збиралися за 5 хвилин. Все господарство кинули і повтікали. Жили у гуртожитку. А вже коли звільнили село – повернулися», – говорить жінка

В евакуації жінка пробула майже пів року. Коли побачила рідну домівку – жахнулася. Все побите, пограбоване.

Як Дніпропетровщина

«Мені доводилося працювати біля тварин. Після них простіше було прибирати. Такої гидоти, як наробили у хаті рашисти, ще не бачила. Нормальна людина якби захотіла так зробити – не змогла б. Нічого цілого не залишилося», – розповіла мешканка Ольгиного.

Аби якось пережити холоди, Лариса продала корову. На виручені кошти замінили вікна. Дах онук накрив плівкою, аби вода не затікала в оселю. Казав – це тимчасово. Та згодом його мобілізували. Нині боронить країну на передовій. Ще один чоловік з родини – у полоні. Тож на господарстві, яке у руїнах, тільки сама Лариса і її донька.

Роздають гуманітарку односельчанам. Хліб та інші продукти, які привозять староста і криворізькі волонтери. Займаються цим дев’ятий місяць. У будинку облаштували своєрідний пункт допомоги.  Самотужки жінкам не сила потягнути відбудову. Відновити оселю їм допомагають будівельники з Дніпропетровщини.

«У трьох селах Херсонщини, які наша область взяла під опіку, тривають роботи. Поступово відбудовуємо. Плануємо відновити понад 200 будинків в Ольгиному, Старосіллі, Бобровому Куті. Проєкт «Пліч-о-пліч» – це про взаємодопомогу», – розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Як Дніпропетровщина відновлює деокуповане село Херсонщини: фото

Як Дніпропетровщина

Як Дніпропетровщина

Як Дніпропетровщина

Як Дніпропетровщина

Як Дніпропетровщина

Як Дніпропетровщина

Як Дніпропетровщина

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×