Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
345
345

Під виглядом інвестицій заволоділи 28 мільйонів гривень: на Дніпропетровщині затримали злочинну групу шахраїв

на Дніпропетровщині затримали  злочинну групу шахраїв

На Дніпропетровщині затримали злочинну групу шахраїв. Її учасники Під виглядом інвестицій заволоділи 28 мільйонів гривень.

Про це розповіли на сайті поліції, передає Nikopolnews.

Під керівництвом місцевого авторитета учасники злочинної організації розробили шахрайську схему з заволодіння коштами людей. Останнім  пропонували їм інвестувати гроші в агробізнес та отримувати до 360 % річних.

«Колишній працівник банківської установи, надав клієнтську базу, а керівник товариства, в яку власне й інвестували громадяни, виступав гарантом. Інші учасники – комунікували з клієнтами, брали в них гроші та надавали розписки. Отримані кошти фігуранти передавали лідеру злочинної організації – кримінальному авторитету», йдеться у повідомленні

Таким чином організатори злочинної групи з незаконно заволоділи 28 мільйонів гривень

photo 2024 04 04 11 44 21 (2)

Оперативники  за допомогою силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали організатора та чотирьох учасників злочинної організації. У них провели обшуки у Кіровоградській та Дніпропетровській областей. Під час обшуків правоохоронці вилучили автівки преміум-класу, зброю, набої різного калібру, боргові розписки, чорнові записи, печатки різних суб’єктів господарювання готівку у різній валюти тощо.

На Дніпропетровщині затримали злочинну групу шахраїв: відео

Всім затриманим повідомили про підозру. Лідеру злочинної організації та керівнику товариства за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 1 ст. 255 (Створення та керівництво злочинної організації) Кримінального кодексу України. До того ж учасникам злочинної групи інкримінують ч .2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 255 (участь у злочинній організації)

photo 2024 04 04 11 44 19

Також їм обрали запобіжні заходи у  вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Максимальне покарання підозрюваним може загрожувати 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ще новини Дніпропетровщини: Нічого святого: мешканці Дніпропетровщини ошукали 100 людей, які збирали на ЗСУ

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі створили 3D-модель підземних печер: як вони виглядають

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×