Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
117
117

На Дніпропетровщині зафіксували 30 випадків сказу тварин: як вберегтися від інфекції

На Дніпропетровщині зафіксували 30 випадків сказу тварин

З початку 2024 року на Дніпропетровщині зафіксували 30 випадків сказу тварин. В ОВА розповіли, як вберегтися від інфекції, передає Nikopolnews

«Торік понад 6 тисяч мешканців Дніпропетровщини звернулися до лікарів через укуси тварин. Половина з них мала ризик захворіти на сказ, тож їх вакцинували. Найчастіше інфекцію передають коти, собаки, лисиці», розповіла завідувач відділення особливо небезпечних хвороб Галина Шамичкова.

Заразитися сказом можна через укус, подряпину та потрапляння зараженої слини на слизові оболонки. Першими симптомами інфікування є:

Підвищення температури, незвичні відчуття поколювання, пощипування чи печіння у місці пошкодження.

На Дніпропетровщині зафіксували 30 випадків сказу тварин

65d48bce1e3d8984268037

«Якщо вас укусила тварина, ретельно промийте рану протягом щонайменше 15 хвилин мильною водою. Підійде й 70-відсотковий спирт чи 5-відсотковий розчин йоду. Негайно зверніться до лікаря», додала Галина Шамчикова.

У випадку інфікування потрібна негайна госпіталізація та введення антирабічної вакцини. Уколів має бути п’ять. Також Галина Шамчикова нагадала й про необхідність регулярно щепити свійських тварин та уникати контактів – із потенційно небезпечними.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×