Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
302
302

На Дніпропетровщині зареєстрували три осередки сказу тварин: що робити у випадку укусу

На Дніпропетровщині зареєстрували

З 25 по 31 серпня, на Дніпропетровщині зареєстрували три осередки сказу серед тварин. Повідомляє Nikopolnews з посиланням на сайт обласного центру контролю та профілактики хвороб.

В зоні ризику перебувають 12 потерпілих та контактних осіб. Серед них, троє дітей. Всіх людей оглянув рабіолог. Вони отримують лікувально-профілактичну імунізацію. Протиепідемічні заходи тривають.

Що робити у разі укусу інфікованою твариною

Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через слину. У разі укусу необхідно ретельно промити рану під струменем води, бажано з милом. Потім – обробити край 5% розчином йоду. Накласти стерильну пов’язку і терміново звернутися до сімейного лікаря або у травмпункт.

На Дніпропетровщині зареєстрували три осередки сказу твари

На Дніпропетровщині зареєстрували

Потім людині призначать курс профілактичних щеплень. Вчасна імунізація запобігає виникненню захворювання у 96–99% випадків. Антирабічної вакцини в області достатньо.

Щоб уникнути масового поширення сказу, необхідно щороку вакцинувати своїх домашніх улюбленців. Та ретельно слідкувати за їхньою поведінкою.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком запалення головного мозку зі швидким ураженням центральної нервової системи.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×