Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
159
159

«Містяни чекали коли український прапор буде майоріти над містом»: поліцейський з Дніпра поділився спогадами з деокупованої Херсонщини

поліцейський з Дніпра

Поліцейський з Дніпра Олександр Щербина поділився спогадами з деокупованої Херсонщини. Про це розповіли у поліції, передає Nikopolnews.

«Коли їхав у ротацію розумів, що перш за все людям потрібна допомога, підтримка. Неможливо стояти осторонь катастрофи, яку залишили після себе російські війська. Наші незламні люди попри постійні обстріли та окупацію залишалися вдома. У багатьох з українців не залишилось нічого, їх помешкання зрівняли із землею», – говорить Олександр.

Ще з лютого 35-річний тимчасово виконуючий обов’язки начальника сектору превенції відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції капітан поліції Олександр Щербина ніс службу на деокупованих територіях Херсонщини.

Поліцейський з Дніпра поділився спогадами з деокупованої Херсонщини

photo 2023 09 13 14 58 18 (3)

«Важко було бачити те, що накоїли загарбники на нашій землі. Важко за людей, за долю багатьох міст і сіл, яким довелось пережити окупацію. Ворог залишив після себе розруху – розбиті домівки місцевих мешканців, понівечені автівки. Ворожі війська розікрали майно людей, позабирали худобу. Місцеві жили в підвалах без світла, тепла, їжі та всім серцем чекали, коли український прапор буде майоріти над містом», – розповідає правоохоронець.

photo 2023 09 13 14 58 18

Попри нелегкі умови правоохоронці чітко та злагоджено виконували поставлені перед ним завдання. Постійно взаємодіяли з місцевими мешканцями, які попри обстріли не залишали свої домівки. Окрім документування та збору доказів злочинів російських військ разом з іншими правоохоронцями допомагали людям: чергували, перевіряли авто на блокпостах, патрулювали села та попереджали місцевих, аби ті не потрапили на міни.

«Всупереч всьому відповідальне і патріотичне ставлення кожного з нас до виконання своїх службових обов’язків сприяє наближенню до нашої Перемоги», – додав Олександр.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×