Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
146
146

Як живе Дніпропетровщина в умовах перебоїв зв’язку – розповіли в ОВА

Як живе Дніпропетровщина

Як живе Дніпропетровщина  в умовах перебоїв зв’язку, розповіли в ОВА. Повідомляє Nikopolnews.

Хакерська атака на мобільного оператора «Київстар» вплинула і на зв’язок Дніпропетровщини. Проте швидка допомога, поліція і ДСНС працюють у штатному режимі. До того ж в області облаштовані зони безкоштовного інтернету. У громадах, які залишилися без централізованої системи оповіщення, є альтернативні способи дізнатися про повітряну тривогу.

«Обласна система оповіщення підключена до дротового зв’язку. Вона працює у штатному режимі. Ми отримуємо повідомлення про повітряну тривогу. Передаємо цю інформацію територіям. А от система деяких громад залежить від роботи «Київстару». В 11 – частково і у трьох  – повністю», повідомила директорка департаменту цивільного захисту Тетяна Куряченко.

Як живе Дніпропетровщина в умовах перебоїв зв’язку

Image00001

Аби відновити роботу цих систем оповіщення, їх перемикають на інших операторів або дротовий інтернет. Запускають сигнали сирени також вручну. Також, про небезпеку повідомляють машини поліції і ДСНС через встановлені гучномовці.

«ДСНС надсилає дублює сигнали тривоги на телефони мешканців області. Є й офіційний застосунок Мінцифри «Повітряна тривога». Створені канали в месенджерах», – додала Тетяна Куряченко

Безкоштовним інтернетом можна скористатися у ЦНАПах і «Пунктах Незламності»

Тим часом, начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко повідомив, що для відновлення мобільного зв’язку спробуйте перезавантажити телефон.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×