Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4906
4906

Мер Дніпра розкритикував ГУР за повідомлення про «окупантів у Зеленодольську»

«Прямо по центру Днепра» - Борис Филатов заявил об обстреле вечером 4 мая

Мер Дніпра розкритикував ГУР за повідомлення про те, що російські окупанти нібито дислокуються у Зеленодольську Дніпропетровської області. Борис Філатов зробив це у властивій йому різкій манері.

Нагадаємо, 30 квітня Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило запис розмови окупанта зі своєю дружиною, у якій він говорить, що росіяни планують штурмувати Дніпропетровську область. ГУР зазначає, що окупант – сепаратист із так званої «ДНР». І що їхній підрозділ дислокується у Зеленодольську Дніпропетровської області.

Мер Дніпра розкритикував ГУР за повідомлення про «окупантів у Зеленодольську»

Nikopolnews публікував цю новину і сам аудіозапис. Щоправда, ми не стали дослівно цитувати ГУР, де йдеться про дислокацію окупантів у Зеленодольську, адже відомо, що у цьому місті як і на всій території Дніпропетровської області російських військ немає. Про це щодня звітує влада. Окупанти справді знаходяться недалеко від Зеленолольська і регулярно обстрілюють його, але розташовані вони на території Херсонської області.

Але багато ЗМІ, у тому числі всеукраїнські, подали новину саме так, як написали у розвідці, що викликало обурення і навіть паніку, особливо серед мешканців Дніпропетровщини.

Міський голова Дніпра відреагував на повідомлення ГУР.

«Як всі помітили, я взагалі не коментую перебіг бойових дій та рішення, які ухвалюють військові. Я чудово розумію наскільки важливо зараз, стиснувши зуби, не нести будь-яку нісенітницю. Кожен просто на своєму місці має правильно виконувати свою роботу. І все», — наголосив у своєму дописі у Фейсбуці 1 травня Борис Філатов.

«Але сьогодні я зобов’язаний сказати. ГУР (!) МО (!!) на своєму офіційному (!!!) ресурсі розмістив розмову сепаратиста, „підрозділ, якого дислокується у Зеленодольську Дніпропетровської області“. І, що нібито вони будуть » штурмувати Дніпропетровщину”. «Цю „інформацію“ одразу підхопили наші вільні ЗМІ і вона вийшла у топ-новини по всій Україні», — пояснив своє обурення градоначальник Дніпра.

Зокрема, на одному із всеукраїнських ресурсів ця новина зібрала понад чверть мільйона переглядів.

«Шановні колеги із ГУР. Хочу вам повідомити, що у Зеленодольську немає сепаратистів. І, певен, ніколи не буде. Це місто, яке мужньо захищають наші ЗСУ та ТРО», — пояснив поточну військову ситуацію на даному театрі воєнних дій Філатов.

На його думку, силовикам з різних міністерств варто було б обачніше публікувати різні записи перехоплень розмов ворожих солдатів і не сіяти паніку серед населення.

«Коли ви, наввипередки із СБУ та МВС, розміщуєте всякі записи сміттєвих розмов людських покидьків, то хоч іноді мізки свої включайте. Щоб паніку не творити. У вас там є внутрішня цензура?.. А краще займайтеся своїми прямими посадовими обов’язками. А то я дивлюся, що багато хто вирішив перетворитися на х@євих вояк аматорського інформаційного фронту», — резюмував мер Дніпра.

Зазначимо, що станом на 17:00 ГУР вже виправило текст повідомлення, прибравши з нього інформацію про Зеленодольськ.

Запис розмови окупанта з дружиною:

У Зеленодольську ворога немає, але мешканців просять сидіти вдома

Окупанти вшосте за день обстріляли Зеленодольську громаду 29 квітня

Сьогодні окупанти обстріляли Зеленодольську громаду – є загиблий, мешканців просять сидіти вдома

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×