Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
377
377

На Дніпропетровщині адвокат організував шахрайську групу, яка хотіла заволодіти 3,8 млн

На Дніпропетровщині адвокат організував шахрайську групу, яка хотіла заволодіти 3,8 млн

На Дніпропетровщині адвокат організував шахрайську групу з метою заволодіння 3,8 млн грн агропідприємства за підробленими документами. Злочинну групу викрито.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура, передає Nikopolnews.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи і третейському судді з Дніпропетровщини.

Їм інкримінують організацію закінченого замаху на шахрайство, вчиненого в особливо великому розмірі, службове підроблення у складі організованої групи та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

На Дніпропетровщині адвокат організував шахрайську групу

На Дніпропетровщині адвокат організував шахрайську групу

За даними слідства, організатор – директор адвокатського об’єднання, розробив шахрайську схему заволодіння грошовими коштами аграрного підприємства. Для цього він залучив підлеглого адвоката, третейського суддю та довірену особу.

Підозрювані реалізовували злочинний план протягом 3 років.

Використовуючи підроблені документи, серед яких договір поруки і рішення третейського суду, ділки зробили директора агрофірми поручителем. Таким чином намагалися змусити потерпілого виплачувати фіктивний борг у сумі 3,8 млн грн.

Однак завершити свій злочинний намір ділкам завадили правоохоронці.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання, в офісних приміщеннях і транспортних засобах підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, чорнові записи, комп’ютери, мобільні телефони.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники УСР в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще новини Дніпропетровщини: На Дніпропетровщині 17-річні підлітки підпалили автівки військового і волонтера (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×