Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1268
1268

На Дніпропетровщині судитимуть начальника підрозділу ДСНС: розтратив 2,3 млн грн

На Дніпропетровщині судитимуть начальника підрозділу ДСНС: розтратив 2,3 млн грн

На Дніпропетровщині судитимуть начальника одного з підрозділів ГУ ДСНС, який через службову недбалість завдав бюджету збитків на 2,3 млн грн.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура, передає Nikopolnews.

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з підрозділів ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За що на Дніпропетровщині судитимуть начальника підрозділу ДСНС

Розслідуванням встановлено, що у грудні 2022 року обвинувачений під час процедури закупівлі евакуаційного автомобіля не забезпечив належне та економічне витрачання бюджетних коштів.

Службовець проігнорував факт включення до платежу суми рентабельності, яка не сплачується на товари оборонного значення.

Внаслідок протиправних дій обвинуваченого зайво витрачено 2,3 млн грн бюджетних коштів.

З метою забезпечення відшкодування збитків прокурором направлено до суду цивільні позови.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід -співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

До речі, це не перший випадок в області. Раніше ми повідомляли: На Дніпропетровщині судитимуть начальника пожежної частини – завдав державі збитків на 4 млн під час закупівлі автопідіймача

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×