Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
446
446

На Дніпропетровщині зафіксували 3 випадки бутулізму від початку року: як уберегтися

На Дніпропетровщині зафіксували 3 випадки бутулізму від початку року: як уберегтися

На Дніпропетровщині зафіксували 3 випадки бутулізму у цьому році, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Дніпропетровську обласну військову адміністрацію. Влітку ризик захворіти збільшується.

Цьогоріч в області ботулізмом захворіли двоє дорослих у Кам’янському та один у Дніпрі. Люди отруїлися копченою рибою та тушонкою, виготовленими вдома. Як уникнути інфікування, розповіли в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Влітку збільшується кількість випадків харчових отруєнь. Особлива небезпека – ботулізм. Він виникає через неякісно приготовлені продукти, що були забруднені бактеріями цієї інфекції. Захворювання може призвести до критичних наслідків, навіть смерті», – розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Олексій Григорук.

Найчастіше причиною ботулізму стають зіпсовані домашні консерви з м’яса та риби, рідше – овочів. А ще консервовані продукти, що були погано вимиті або неправильно термічно оброблені. Копченості домашнього приготування. Трапляються випадки хвороби і після вживання продуктів, вироблених у промислових умовах.

«У більшості випадків ботулізму можна уникнути. Для цього слід дотримуватися простих правил», – підкреслив Олексій Григорук.

Фахівці наголошують: не можна вживати консервовану їжу з банок зі здутими кришками. Або якщо вона була приготовлена понад рік тому.

«Не купуйте консерви та інші продукти домашнього виготовлення з рук на вулицях та стихійних ринках. Уникайте вживання в’яленої, копченої, солоної риби», – сказав Олексій Григорук.

Він додав, що при перших ознаках отруєння слід негайно звернутися до лікаря. Зокрема, якщо є порушення близького зору або сильно виражена сухість у роті. Може «пропасти» голос. Підвищитися стомлюваність. Виникнути запаморочення.

Життя переможе: на Дніпропетровщині народилися 3 877 дітей від початку повномасштабної війни

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×