Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2884
2884

«На Криворізькому напрямку теж є звільнені населені пункти» – Вілкул

«На Криворізькому напрямку теж є звільнені населені пункти» - Вілкул

На Криворізькому напрямку теж є звільнені населені пункти. Про це заявив начальник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул в контексті інформації про успіхи ЗСУ на Харківщині, передає Nikopolnews.

Я завжди говорю про наш напрямок фронту, але сьогодні хочу привітати колег на Харківщині, ще раз подякувати нашим ЗСУ за героїчний наступ і звільнення української землі! За чотири дні наші герої звільнили територію, на захоплення якої русьнє знадобилося 120 днів при надвеликій перевазі в вогневій мощі, техніці, озброєнні та чисельності. Російські пропагандисти, не знаючи що сказати своїм зомбованим росіянам, брешуть, що вони воюють з НАТО, що це якісь страшні солдати НАТО, але ж ми з вами знаємо що їх женуть прості, а вірніше – вже дуже не прості українські хлопці. Повністю розбито міф сучасної фашистської росії про нібито «другу армію світу», – сказав Вілкул.

Він додав, що на нашому напрямку також є успіхи, є звільнені населенні пункти, є гарні новини, але заради безпеки наших військових закликав зачекати з повідомленнями до офіційних повідомлень Генштабу.

Оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту стабільно напружена, але повністю контролюється Збройними силами України.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, сили оборони на Криворізькому напрямку продовжують ведення активних дій з метою покращення положення на лінії фронту.

Ворог продовжує зазнавати втрат. Зокрема, у результаті дій Сил оборони на Криворізькому напрямку, втрати підрозділів 106-ї повітрянодесантної дивізії збройних сил російської федерації тільки за попередню добу склали майже 60 осіб вбитими.

Командування окупаційних військ намагається проводити заходи відновлення боєздатності підрозділів. Проте, серед особового складу, який прибуває в Україну на підсилення, зросла кількість самоскалічень – самі в себе стріляють. Російське керівництво постійно шукає нові джерела поповнення резервів. Обіцяючи високе грошове утримання та соціальний пакет, намагається вербувати, через групи у соціальних мережах, відставних військових навіть у Киргизькій республіці.

Ворог продовжує обстріл мирних громад із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, використовує ракети та авіацію. Зокрема, обстріли були в районі населених пунктів Благодатівка, Високопілля, Сухий Ставок, Брускінське та інших.

Криворізький район

Обстрілів ракетними системами залпового вогню «Ураган» зазнала Зеленодольська громада. В селі Велика Костромка пошкоджено житловий будинок, легковий автомобіль та лінію електропередач. Також у Зеленодольській громаді окупанти обстріляли промислове підприємство. Минулось без втрат.

Нікопольський район

Важкою артилерією та реактивними системами залпового вогню обстріляний Нікопольський район. В населеному пункті Добра Надія Марганецької громади внаслідок ударів важкої артилерії та РСЗВ “Град” пошкоджено 8 житлових будинків, господарчі споруди, 2 легкових автомобіля та лінії електропередач. В селі Іллінка пошкоджені 2 житлових будинки, господарчі споруди, газопровід низького тиску та лінія електропередач. Інформація щодо загиблих та постраждалих не надходила.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×