Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2550
2550

Чому відбуваються нарахування за електроенергію, коли в квартирі ніхто не проживає – відповідь YASNO

Чому відбуваються нарахування за електроенергію, коли в квартирі ніхто не проживає – відповідь YASNO

У компанії YASNO розповіли, чому відбуваються нарахування за електроенергію, коли в квартирі ніхто не проживає, передає Nikopolnews, посилаючись на пресслужбу компанії.

У YASNO зазначають, що кожного місяця постачальник електроенергії, згідно правил роздрібного ринку, виставляє рахунки. Їх отримують усі клієнти, навіть, ті власники квартир, в котрих ніхто не проживає.

Чому відбуваються нарахування за електроенергію і як не накопичити борги

Якщо у будинку клієнта, в квартирі, де ніхто не проживає, встановлена автоматизована система обліку електричної енергії (АСКОЕ), то оператор системи розподілу бачить, що споживання не відбувається, і тоді у рахунку такий клієнт бачить 0 грн до сплати. Але якщо такої системи немає, то дізнатись чи відбувається споживання чи ні, якщо клієнт про це не поінформував, оператор системи розподілу не може.

Відповідно, навіть якщо у квартирі ніхто не проживає і показання електролічильника не передаються, то нарахування за спожиту електроенергію все одно відбуватиметься – за середньодобовим споживанням.

Щоб не накопичити борги за порожню квартиру, клієнт може виконати наступні дії:

  • Відключити всі електроприлади і щомісяця передавати одні й ті ж самі останні зафіксовані показання електролічильника.
  • Звернутись до оператора системи розподілу щодо тимчасового відключення електроспоживання. Тоді ОСР проведе відключення. Але важливо пам’ятати, що послуга по відключенню та підключенню за ініціативою клієнта платна та буде проведена за кошти клієнта. Термін підключення від 3-х робочих днів у містах та до 5 робочих днів у сільській місцевості.

Нагадаємо, звернутись за консультацією до YASNO клієнти можуть зателефонувавши до контакт-центру або написавши в особисті повідомлення сторінці у Facebook. Контакти оператора системи розподілу розміщені на сайті постачальника за посиланням.

Раніше ми повідомляли: «Дніпропетровськгаз» закликає нікопольців передати показання до 5 травня

Читайте також: Незвичне місячне затемнення 5 травня – де і коли можна буде спостерігати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×