Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1813
1813

Народний артист росії, який повернувся на Дніпропетровщину, став волонтером – допомагає ЗСУ

Народний артист росії, який повернувся на Дніпропетровщину, став волонтером – допомагає ЗСУ

Народний артист росії Володимир Назаров, який повернувся на малу Батьківщину на Дніпропетровщині, волонтерить для української армії і збирається на фронт з концертом. Про це Володимир Назаров написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Nikopolnews.

Володимир Назаров – уродженець Новомосковська, що на Дніпропетровщині.

Більшу частину свого життя він провів у росії, де досяг великих успіхів у кар’єрі і навіть отримав звання народного артиста. Але коли рф почала агресію проти України, Володимир Васильович не зміг залишатися у москві і повернувся на малу Батьківщину разом з дружиною.

Володимиру Назарову виповнилося 70 років 24 лютого – якраз у день початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Він пише, що хотів вступили до лав ЗСУ, але в окопи його не пустили.

Народний артист росії, який повернувся на Дніпропетровщину, став волонтером – допомагає ЗСУ

По перше 70 років, по-друге легендарний ДІД- (це позивний командира героїв, які б’ються на передовій) сказав, що він не може допустити щоб мій талановитий лоб влетів іржавий кацапский снаряд, і позбавив їх можливості послухати мої пісні, коли я приїду з артистами на передову. Ми вдарили по руках і призначили термін, на перше червня, на день Захисту Дітей. І почнемо концерт з нашого знаменитого хіта: Танцю Каченят, – написав Володимир Назаров.

Народний артист росії, який повернувся на Дніпропетровщину, став волонтером – допомагає ЗСУ

А поки артист разом з однодумцями возить на фронт гуманітарку.

Слава Україні! Перемога буде за нами! – написав Володимир Назаров.

Володимир Назаров – що про нього відомо

Народний артист росії, який повернувся на Дніпропетровщину, став волонтером – допомагає ЗСУ

  • Володимир Назаров народився 24 лютого 1952 року в місті Новомосковськ Дніпропетровської області в сім’ї шофера. Мати працювала в лікарні. Майбутній композитор був середнім з трьох братів.
  • Закінчив з відзнакою середню школу та музичну школу по класу баяна. Потім вступив до Дніпропетровське культурно-освітнє училище за спеціальністю «Керівник оркестру народних інструментів».
  • Закінчив Московський інститут культури (диригент) та Державний інститут театрального мистецтва ГІТІС (режисер).
  • З 1970 по 1972 рік служив в армії в СГВ, розквартированої в Польщі. Після служби в армії Назаров переїхав до Москви.
  • У 1975 році Володимир Назаров створив на базі Інституту Культури ансамбль духових народних інструментів «Жалейка». Ансамбль був визнаний унікальним російським інструментальним колективом. Його записи увійшли до антології «Російські народні музичні інструменти» (1978).
  • З 1984 року Володимир Назаров і ансамбль брав участь у створенні багатьох мультфільмів («Навіщо. Верблюду. Апельсин», «Зворотна сторона місяця», «Кіт і Ко», та багато інших). У тому ж році Володимир Назаров випустив російськомовний варіант швейцарської дитячої пісеньки Танець маленьких каченят. Російський текст написав Юрій Ентін. На наступний день після написання тексту пісня вийшла в ефір на телебаченні з Концертної студії Телецентру Останкіно. Тоді ж Назаров написав пісню «Ах, карнавал». Пісню виконала солістка ансамблю, скрипалька Тамара Сидорова. У 1985 році пісня «Ах, карнавал» виконалась на закриття ХІІ Всесвітнього Фестивалю молоді і студентів у Москві. З цього моменту пісня стала візитною карткою Ансамблю фольклорної музики й композитора по всьому світу.
  • У 1986 році Ансамбль фольклорної музики брав участь у концертах для ліквідаторів аварії Чорнобильської АЕС.
  • У 1988 році Назарову присвоєно звання Заслуженого артиста РРФСР.
  • У дев’яності роки Назаров активно співпрацював у якості композитора з багатьма виконавцями російської естради (Олександром Малініним, Тамарою Гвердцителі та іншими), театральними та кінорежисерами.
  • З 1998 року Назаров почав самостійну співочу кар’єру і в 2000 році випустив дебютний кліп на новий текстовий варіант пісні «Ах, карнавал» і однойменний авторський альбом. Паралельно Володимир Васильович набирав цільової курс Російської академії музики імені Гнесіних. Багато студентів цього курсу в подальшому увійшли до складу його ансамблю.
  • У 2001 році вийшов другий сольний альбом композитора «Сіроокий король». Заголовну композицію на вірші Анни Ахматової, Володимир Назаров виконав у дуеті з дочкою Ксенією. Кліп на пісню «Папуга» (вірші М. Гумільова) з цього альбому активно запустили в програмі «Доброго ранку, країно!».
  • У 2004 році Назарову присвоєно звання Народний артист Російської Федерації.
  • У 2012 року Володимир Назаров став членом Ради з Громадського телебачення Росії. У 2015 році вийшов з Ради у зв’язку з тим, що, на його думку, ОТР не відгукувалося на злободенні проблеми в країні, а також через негативні оцінки українців з боку керівника Ради Олега Табакова.
  • У 2014 році залишив посаду Художнього керівника Державного музичного театру національного мистецтва.
  • У 2016 році повернувся до України, і з цього року живе і працює тут. У грудні 2016 року отримав паспорт громадянина України.

Джерело фото: сторінка Володимира Назарова у Фейсбуці.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×