Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1651
1651

Наші військові знищили ворожий склад боєприпасів і близько 70 окупантів – Вілкул

Обстріли весь день і всю ніч, є загибла, важко поранена дитина – Вілкул про ситуацію на кордоні з Дніпропетровщино

Українські військові знищили ворожий склад боєприпасів і близько 70 окупантів на Херсонщині неподалік кордонів з Дніпропетровщиною. Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Вілкул розповів про загальну ситуацію в районі і на кордоні Дніпропетровщини у Херсонській області.

Кривий Ріг разом із усією країною бореться і працює на перемогу. Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому регіоні повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Лінія бойових зіткнень знаходиться в Херсонській області – це 50 км від міста. Протяжність лінії фронту становить понад 100 км, – сказав голова військової адміністрації.

1 травня росіяни вели артилерійський вогонь в районі населених пунктів Осокорівка, Трудолюбівка, Князівка та Таврійське.

Протягом тижня противник робив неодноразові спроби штурмових дій на нашому напрямку з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області. Зокрема, в районах населених пунктів Іванівки та Заградівки. Усі атаки ворога були успішно відбиті нашими Збройними силами. Орки зазнали значних втрат як у живій силі, і у військовій техніці. У тому числі втратили БМП і танки.

Наші війська не лише обороняються, а й проводять успішні превентивні операції, щоб не давати ворогові організовувати наступи. З того, що можна розповідати – у районі Великої Олександрівки у Херсонській області було знищено склад із боєприпасами та велику кількість особового складу ворога, понад 70 людей убитими. Були проведені та проводяться інші операції, але зі зрозумілих причин я не можу про них розповідати, – сказав Вілкул.

Він додав, що весь тиждень по всій лінії фронту ворог продовжував варварські обстріли мирних територій. Вогонь ведеться з усіх видів озброєння – РСЗВ, мінометів та ствольної артилерії. Під удари потрапляли Зеленодольськ, Мар’янське, Велика Костромка, Мала Костромка та низка інших населених пунктів. Деякі громади зазнають обстрілів до шести разів на день.

Орки просто проводять тактику випаленої землі та залякування мешканців. Б’ють по житлових будинках, господарських будівлях, елеваторах, електростанціях та інших об’єктах інфраструктури, які до військових об’єктів взагалі не мають жодного стосунку. При цьому застосовуються заборонені у всьому світі касетні та фосфорні боєприпаси. Просто варвари, – сказав Олександр Вілкул.

За його словами, у Кривий Ріг продовжують прибувати біженці з прифронтових та тимчасово окупованих територій. Орки не дають організовувати ‘зелені коридори’, фактично утримуючи людей у ​​заручниках. Але люди вириваються всіма способами. В середньому за добу до Кривого Рогу приїжджає 1000 біженців, з них половина – з Херсонської області. Багато хто їде транзитом, але зараз у місті понад 50 000 біженців.

Вся інфраструктура Кривого Рогу міста працює стабільно. Працюють усі комунальні служби, усі соціальні виплати проводяться вчасно. У Кривому Розі сформовано стратегічний запас продуктів та медикаментів. Поставлені завдання щодо формування запасів були виконані на 100%.

Але мною ухвалено рішення продовжити цю роботу та створювати додаткові резерви, – повідомив Олександр Вілкул.

Військова адміністрація міста продовжує надавати допомогу нашим військовим у забезпеченні – від форми, футболок, берців до автомобілів, квадрокоптерів, приладів нічного бачення. Так, усі військові частини Криворізького гарнізону – підрозділи ЗСУ, ТРВ, Нацгвардія повністю забезпечені бронежилетами на 100%. Для військових закупили, виготовили та передали понад 10 000 бронежилетів. Робота продовжується.

Постійно ведеться робота щодо зміцнення рубежів оборони міста та регіону. Будуються нові укріплення, удосконалюються раніше збудовані.

Я не можу розкривати докладну інформацію, але для розуміння – йдеться про сотні споруд. Ми готові до будь-якого розвитку подій, – запевнив Олександр Вілкул.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×