Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4952
4952

«Навіть сіль є»: як живе місто Покров, що за 25 км від лінії фронту

«Навіть сіль є»: як живе місто Покров, що за 25 км від лінії фронту

Як живе місто Покров, що знаходиться за 25 кілометрів від лінії фронту, розповів його очільник Олександр Шаповал в ході брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, передає Nikopolnews.

За словами Олександра Шаповала, у Покрові відновили роботу майже всі підприємці, які на початку війни закривали бізнес. Функціонує містоутворююче підприємство «Покровський гірничо-збагачувальний комбінат, зарплатня виплачується вчасно.

«Загалом у Покрові ситуація контрольована. Працюють усі комунальні служби. Ми забезпечені усіма необхідними ресурсами, продуктами, паливом для критичної інфраструктури, частково і для наших водіїв ми постачаємо газ та 95-й бензин»,розповів Олександр Шаповал.

Аграрії на території Покровської громади наступного тижня планують почати жнива. Збиратимуть озимі. Найперше ячмінь.

«Люди отримують комунальні послуги. Працюють аптеки, магазини. І навіть сіль є, – зазначив Олександр Шаповал. – Наносимо розмітку на дороги. Висаджуємо квіти. Навесні посадили молоді дерева. Місто живе, незважаючи ні на що».

Багато місцевих, які виїхали на початку війни, повертаються додому. А ще Покров приймає переселенців. Їх у місті зареєстровано понад 2,1 тис. У тому числі 600 дітей. Найбільше з Херсонської, Луганської, Донецької областей. Людей приймають на роботу, зокрема, у заклади освіти та культури. Допомагають продуктовими наборами, засобами гігієни, одягом.

«Дистанційно місто завершило навчальний рік. Серед наших випускників маємо 14 золотих та 4 срібні медалісти», – сказав міський голова.

Для молодших школярів підготували літнє дозвілля. У парках показують кіно просто неба. Ще є спеціальний «Мама Клуб». Там з найменшими займаються фахівці місцевих закладів культури. Працюють спортивні секції.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×