Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
639
639

В «Енергоатомі» назвали головну небезпеку на ЗАЕС станом на зараз

В «Енергоатомі» назвали головну небезпеку на ЗАЕС станом на зараз

В «Енергоатомі» назвали головну небезпеку на ЗАЕС станом на зараз. Своїми висновками в інтерв’ю японському виданню NHK поділився керівник «Енергоатому» Петро Котін.

Про це інформує Nikopolnews з посиланням на УНН.

Запорізька атомна електростанція стикається з критичною нестачею досвідченого персоналу через російську окупацію, що серйозно ставить під загрозу її здатність працювати безпечно та реагувати на надзвичайні ситуації.

За словами Котіна, здатність Запорізької атомної електростанції реагувати на непередбачені обставини серйозно знизилася через відсутність на ній досвідченого персоналу. Безпека ЗАЕС знаходиться під загрозою.

Назвали головну небезпеку на ЗАЕС станом на зараз

Найнебезпечніше зараз – це брак досвідченого персоналу. Тих, хто відповідав за ядерну безпеку, замінили росіяни. Безпека станції знаходиться під загрозою, оскільки росіяни витіснили тих, хто має досвід, і їхня здатність керувати станцією та реагувати на непередбачені ситуації значно зменшилася

– заявив Петро Котін

Котін Петро Борисович

Керівник “Енергоатому” зазначив, що після того, як російські військові окупували Запорізьку АЕС кількість співробітників скоротилась з близько 11-х тисяч до 4-х, а їхній досвід та кваліфікація є недостатніми для експлуатації станції. Крім того, на майданчику станції постійно присутні щонайменше 500 російських військових.

Котін також нагадав, що в червні минулого року росіяни підірвали Каховську ГЕС, внаслідок чого водосховище, з якого постачалась вода на Запорізьку атомну електростанцію, обміліло: “Тепер ми маємо лише один ставок-охолоджувач”.

Як наголосив Котін, єдиним можливим рішенням для відновлення ядерної та радіаційної безпеки є деокупація станції і виведення всіх російських військ з території ЗАЕС.

Ще новини ЗАЕС: Кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС – «Енергоатом» назвав причини

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×