Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2644
2644

Прикриваючись ЗАЕС, окупанти обстріляли з Енергодара Кривий Ріг 5 грудня

Прикриваючись ЗАЕС, окупанти обстріляли з Енергодара Кривий Ріг

Прикриваючись ЗАЕС, окупанти обстрілюють не тільки Нікопольщину. Сьогодні вночі росіяни обстріляли з Енергодара Кривий Ріг. Про це розповів Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

За словами начальника ВЦА Кривого Рогу, вночі окупанти обстріляли промислове підприємство міста. Як результат – влучання трьох ракет, які окупанти запустили з району Енергодара, прикриваючись Запорізькою АЕС.

Час дольоту їх звідти до Кривого Рогу – близько 2 хвилин. І спрацювати по ним системам ППО практично неможливо, – зазначив Вілкул.

Окупанти обстріляли Кривий Ріг – які наслідки

Вілкул розповів, що на підприємстві руйнування дуже значні. Виникла пожежа, її було ліквідовано. Внаслідок ракетної атаки загинув 41-річний працівник підприємства, ще троє постраждали. Подружжя: 44-річна жінка та 45-річний чоловік – госпіталізовані. Медики надають їм всю необхідну допомогу, їхній стан середньої тяжкості. Третьому постраждалому, також працівнику підприємства, 44 роки, була надана медична допомога, він лікується вдома.

Також від вибухової хвилі постраждали пункт прийому біженців, який містяни називають «Народним домом», 56-та школа, 22 житлові будинки – вибито 53 вікна у під’їздах та 21 у квартирах.

Людям, кому це було потрібно, надана першочергова допомога. Вікна закривали плівкою та OSB – сьогодні мороз, і так просто швидше, щоб квартири не охолонули. Потім звичайно будуть склити. Роботу «Народного дому» забезпечено у нормальному режимі, – розповів Вілкул про наслідки обстрілів.

Він повідомив, що під час денної ракетної атаки прильотів по Кривому Рогу не було. Проте без електропостачання залишилося кілька міст та областей по всій країні, і в цій ситуації енергетики змушені були застосувати екстрені відключення. У тому числі у Кривому Розі. Системи взаємопов’язані, і це неминучі наслідки.

Зокрема без електроенергії залишився Центрально-Міський район. Було введено в дію план робіт за повної відсутності електроенергії. Водопостачання втримали на генераторах.

Малі котельні також запущені у роботу на генераторах. Під час мінусової температури на вулиці дуже важливо, щоб вони працювали. Лікарні також переведені на роботу на генераторах, там є і вода, і світло. Всі хворі також будуть забезпечені гарячим харчуванням.

Щодо зв’язку – частину базових вишок, що залишилися без електропостачання, запущено на генераторах. Десь краще, десь гірше, але зв’язок є.

Наголошую – зв’язок, а не інтернет, – уточнив Вілкул.

Загалом у Кривому Розі ситуація контролюється Військовою адміністрацією міста. Усі служби та комунальні підприємства працюють.

Наразі складно спрогнозувати точний час, коли енергетики будуть подавати світло на відключені мікрорайони. Це залежить не від нас і навіть не від нашої області, а від ситуації загалом у країні. При цьому важливо розуміти, що спочатку електроенергія подаватиметься на критично важливу інфраструктуру – насосні, котельні, лікарні тощо. Тому, як завжди, зберігайте витримку та спокій. Там, де зараз світло є, про всяк випадок, заряджайте пауербанки, телефони, ліхтарики, робіть запаси води,

– порадив Вілкул.

Він розповів, що у місті працюють всі 57 пунктів обігріву – 45 муніципальних та 12 у відділеннях поліції.

Також у своєму вечірньому зверненні начальник ВЦА Кривого Рогу попередив, що ймовірність нових ракетних ударів зберігається. Тому громадянам необхідно дотримуватися правил під час повітряної тривоги.

Масований ракетний удар по Україні – які області залишились без світла після обстрілів

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×