Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
209
209

Поплатилися за доброту і довірливість: двоє мешканців Зеленодольської громади стали жертвами злочинців

Поплатилися за доброту і довірливість: двоє мешканців Зеленодольської громади стали жертвами злочинців

Двоє мешканців Зеленодольської громади стали жертвами злочинців. Один хотів придбати на зиму дрова. А інший пустив додому незнайомців «попити водички». В обох випадках чоловіки втратили гроші.

Про це повідомляє місцева поліція, передає Nikopolnews.

Двоє мешканців Зеленодольської громади стали жертвами злочинців

двоє мешканців Зеленодольської громади стали жертвами злочинців

Так, поліціянти розповідають, що до чергової частини надійшло повідомлення по лінії «102» від громадянина «Р». Він розповів, що, переглядаючи оголошення в спільній групі в месенджері Telegram, натрапив на оголошення про продаж деревини на зимовий період.

Зателефонувавши власнику оголошення, громадянин «Р» домовився про закупівлю деревини та здійснив повну передплату. Власник оголошення повідомив, що дрова привезуть через 2 дні. Проте, зазначений термін минув, а дрова не були доставлені. Крім того, мобільний телефон власника оголошення виявився вимкненим.

Крім того, до чергової частини надійшло повідомлення по лінії «102» від громадянина «О» про те, що до його домоволодіння підійшли особи ромської національності та попрохали попити води, щоб запити ліки. Після того, як заявник впустив даних осіб в квартиру та пішов за водою, з квартири зникли грошові кошти близько 30 000 грн.

За вказаними фактами розпочаті досудові розслідування, вживаються заходи щодо притягнення невідомих особи до кримінальної відповідальності.

Як не стати жертвою шахраїв

Працівники поліції звертають увагу громадян на шахрайські дії в мережі Інтернет, а саме отримання матеріальної допомоги переселенцям, особам, в яких пошкоджене майно внаслідок ворожих обстрілів, закупівля деревини та вугілля через оголошення, повідомлення про намагання отримання доступу до вашого банківського рахунку та необхідність переведення власних коштів на чужий рахунок, потім обіцяють повернути кошти на той же рахунок з якого було зроблено переказ для захисту грошових коштів.

  • Не надавайте стороннім особам в мережах «Фейсбук», «Телеграм», «Вайбер» та інших соціальних мережах номери банківських карток та CVV – кодів від них;
  • Не здійснюйте передплату товарів у невідомих Вам постачальників;
  • Не перераховуйте грошові кошти на лікування знайомим при отриманні смс-повідомлень у соціальних мережах, доки не зателефонуєте особисто ініціатору повідомлення та не впевнитесь у достовірності інформації.

Якщо ви стали жертвою протиправних дій телефонуйте на 1️02 та повідомляйте якнайшвидше про правопорушення.

Бережіть себе та своїх близьких!

Ще новини Дніпропетровщини: Подавали заявки на отримання грошової допомоги і втрачали власні кошти: на Дніпропетровщині затримали шахрая

Читайте також: В Україні пропонують дозволити в’язням виїжджати з колоній – кому і за яких умов

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу