Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2455
2455

Ракетні атаки і обстріли, є загиблі, руйнування, частина громад без світла – важкий день на Дніпропетровщині

Ракетні атаки і обстріли, є загиблі, руйнування, частина громад без світла – важкий день на Дніпропетровщині

Увечері 11 вересня росія влаштувала масштабну ракетну атаку, випустивши по Україні 11 ракет. Більшість із них було збито в небі над Дніпропетровською областю. Про те, як пройшов день на Дніпропетровщині, розповів голова обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Прошу всіх реагувати на сигнали повітряної тривоги! Ворог продовжує чинити терор, – закликав Лукашук.

За його словами, сьогодні ввечері по Дніпропетровщині з акваторії Чорного моря було зроблено масований ракетний удар. За інформацією ПвК «Схід», застосовано 11 ракет, збито – 7 над Дніпропетровщиною та 2-над Полтавщиною. Внаслідок удару частково зникло світло у Синельниківському, Павлоградському, Новомосковському районах. Нині всі екстренні служби, місцеве самоврядування, військова адміністрація працюють у посиленому режимі над відновленням електропостачання. У частині громад, наприклад у Першотравенську, світло вже є.

Після сьогоднішнього нічного «прильоту» в центр Дніпра пошкоджено 15 об’єктів, 33 житлових будинки, 4 адмінустанови, 11 автівок, торгівельний та бізнес-центри, котельню.

Для розуміння: аби розібрати завали тільки від однієї зруйнованої двоповерхівки, рятувальникам й комунальникам довелось перетягати 280 тонн брухту, – прокоментував Микола Лукашук.

Під час обстрілів в Дніпрі постраждало троє людей: 37-річна жінка та 27-річний чоловік, і найтяжче – 72-річний чоловік. Він ушпиталений у тяжкому стані.

Вдень мешканці області чули два вибухи. Опівдні ПвК «Схід» збило ворожу ракету «Калібр» над Дніпропетровщиною. Цей вибух громадяни чули першим. Вже збита ракета змінила курс й впала на околицях Раївської громади. Це – другий вибух, який чули люди.На місці падіння утворилась вирва, завглибшки в 5 метрів. Ідентифікувати безпечні уламки буде поліція.

Ввечорі з «Ураганів» ворог обстріляв Синельниківський район. Попередньо, двоє людей загинуло, одну 19-річну дівчину поранено. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Пізніше – ще один «приліт» у Зайцівську громаду. Інформація щодо обсягу руйнувань з‘ясовується.

В інших районах Дніпропетровщини – без надзвичайних подій.

Радіаційний фон в області – в нормі.

Щодо обстрілів Дніпра та Дніпропетровської області. Це помста окупантів за дії наших героїчних ЗСУ та справжній акт терору проти цивільного населення. Такий, як рівно 21 рік тому скоїли екстремісти «Аль-Каїди» в США. З метою тиску на Президента та ЗСУ, росіяни продовжують тероризувати мирне населення. Сьогодні Лавров почав змінювати риторику, розуміючи програш, й на весь світ наголосив, що рф готова до перемовин з Україною. Але з терористами перемовин не ведуть. Спочатку – повернення українських територій та Криму. Повне повернення, – написав Микола Лукашук.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×