Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1746
1746

Робота нового магістрального водогону: у ДніпроОВА зробили заяву

Робота нового магістрального водогону: у ДніпроОВА зробили заяву

У ДніпроОВА зробили заяву щодо роботи нового магістрального водогону, який має забезпечувати водою Нікопольщину і Криворіжжя.

Новозбудований магістральний водогін працює на повну потужність. На Криворіжжі запущено останню нитку. ЇЇ протяжність – 26 км, – заявив сьогодні, 13 серпня, начальник ДніпроОВА Сергій Лисак, передає Nikopolnews

За словами Лисака, усі разом чотири трубопроводи здатні перекачувати 400 тис кубічних метрів води на добу з Інгульця до Південного водосховища. А далі забезпечувати безперебійною послугою оселі місцевих мешканців.

Це було дійсно історичне будівництво. За темпами, масштабом. Почате майже одразу після теракту на Каховській ГЕС. Роботи велись у цілодобовому режимі. У три зміни працювало понад 800 людей та півтисячі одиниць техніки. Вдячний Володимиру Зеленському, Офісу Президента та Уряду. За сміливі й своєчасні рішення. Зроблене неможливе. За рекордні 11 місяців втілений проєкт, на який мало б піти декілька років, – написав Сергій Лисак

Робота нового магістрального водогону: у ДніпроОВА зробили заяву

Робота нового магістрального водогону на Нікопольщині

Нагадаємо, що на Нікопольщині, згідно із заявами влади, з нового водогону вже отримують воду Покров, Марганець і Червоногригорівська громада. Одразу після запуску в цих громадах різко змінився тариф на воду – у бік збільшення. Особливо суттєво – у Марганці і Покрові. Після резонансу, викликаного таким подорожчанням води, в ОВА заявили, що у Марганці і Покрові повернуть старі тарифи, а різницю компенсуватиме держава. Сьогодні мешканці Покрова скаржаться, що після повернення старого тарифу вода знову стала брудною і має поганий запах. Але можливо, це пов’язано зі станом мереж і не має масового характеру.

У Червоногригорівській громаді старий тариф не повертали, але новий не так кардинально зріс, як у Марганці і Покрові – він складає 55 гривень за куб. У громаді кажуть, що механізму компенсації від держави різниці ціни поки що немає. Тому немає і можливості повернути мешканцям Червоногригорівської ТГ старий тариф.

Голова селищної ради Олександр Прокопенко роз’яснив мешканцям селища Червоногригорівка чому саме така ціна на воду, та те, що на даний час не існує державних механізмів компенсації, яку обіцяли для міст Марганець і Покров. Тому ми також не можемо скористатись популістським рішенням про зниження ціни на покупну воду, тим самим утворивши борги в комунальному підприємстві, – йшлося в повідомленні офіційного Телеграм-каналу громади 8 серпня

У Нікополі мешканці поки не отримують воду з нового водогону, а продовжують брати її з русла Дніпра, і тариф на воду тут не підвищувався.

Ще новини Дніпропетровщини: «Велика вода» прийшла в громаду на Нікопольщині: яка ситуація зараз і як жили без води рік

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×