Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
742
742

Програму поновили: на Дніпропетровщині можна отримати 100 тис грн на власну справу

Програму поновили: на Дніпропетровщині можна отримати 100 тис грн на власну справу

На Дніпропетровщині запрацювала програма «Рука допомоги», яка спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи.

Про перезапуск програми повідомили у Мінсоцполітики, передає Nikopolnews.

«Проєкт «Рука допомоги» розрахований на підтримку малозабезпечених категорій українців. Програма реалізується через Службу зайнятості, тому що передбачається, що людина, яка шукає і не знаходить на ринку праці собі роботу, може забажати відкрити власну справу. Тоді вона складає бізнес-план, розписує, що і як саме планує розвивати. Фахівці Служби зайнятості можуть їй допомогти або відповідним навчанням, або супроводом. Після чого спеціальна комісія розглядає цей бізнес-план на предмет його спроможності і людина отримує гроші на розвиток власної справи», розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

Вона нагадала, що в межах проєкту можна отримати до 100 тис. грн, які надаються на поворотній основі.

Як долучитися і чи потрібно повертати кошти, розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, пише видання «Лица».

До програми можуть долучитися члени малозабезпечених родин. Ті з них, хто зареєстрований у Центрі зайнятості як безробітний.

«Якщо сукупний дохід родини менший за прожитковий мінімум, то вона є малозабезпеченою. Єдиної цифри немає, адже враховується склад сім’ї та наявність дітей. Зазвичай вони знаходяться на обліку в органах соцзахисту», зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

Отримати представник такої родини може понад 100 тис грн. Кошти – на придбання обладнання та матеріалів, які необхідні для бізнесу. На повернення запозиченого – три роки. Розраховуватися можна частинами або ж одним платежем.

«З суми до повернення віднімаються податки і збори, які сплачує людина до бюджету. Якщо відрахування перевищать розмір допомоги, повертати нічого не потрібно. Таке ж правило для учасників програми, які візьмуть на роботу бодай двох людей. А саме безробітних з малозабезпечених родин», пояснила заступник директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Раїса Малоіваненко.

новини дніпропетровщини

Програму поновили: на Дніпропетровщині можна отримати 100 тис грн на власну справу

Програму поновили: на Дніпропетровщині можна отримати 100 тис грн на власну справу

новини дніпропетровщини

Для отримання допомоги необхідно звернутися до найближчого центру зайнятості. Написати заяву, надати довідку про несудимість та бізнес-план. А ще – витяг з реєстру про відсутність обтяжень рухомого та нерухомого майна. Рішення про надання безвідсоткової позики приймає спеціальна комісія. Про нього вона повідомить людину письмово.

Ще новини Дніпропетровщини:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×