Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1395
1395

На Дніпропетровщині контрактник нібито вчинив самогубство, але родичі не вірять

На Дніпропетровщині контрактник нібито вчинив самогубство, але родичі не вірять в це
Богдан Говорухін Facebook / Maryna Hovorukhina

На Дніпропетровщині у військовій частині Нацгвардії № 3036 помер контрактник Богдан Говорухін. Чоловік, за версією керівництва, вчинив самогубство, однак рідні в це не вірять, бо на його тілі чимало ушкоджень.

Про це розповіла родичка загиблого Марина Говорухіна у Facebook та батько померлого Володимир у коментарі ZMINA, передає Nikopolnews.

Рідні Богдана кажуть, що про його смерть дізналися 13 червня, коли їм зателефонували з військової частини та розповіли, що чоловіку «стало погано… він пішов у бліндаж та застрелився».

«В телефонному спілкуванні батькові командир сказав, що невідомо що точно відбулося і потрібна експертиза. Проте тіло доставили в Кропивницький вже наступного дня. Без висновку експертизи. Був лише висновок про причину смерті “самостріл”», розповідає Марина.

Батько наголошує, що на тілі сина побачив чимало ушкоджень — зламані ніс та вуха, синці на обличчі, а також прямокутний синець на руці, ймовірно, від приклада автомата.

«Виникає питання: чого вони скерували тіло наступного дня? Експертизу не робили, бо її робить слідчий (ухвалюючи відповідну постанову — ред.). Єдине, що зробили, — висновок щодо причин смерті. Там не зафіксовано ніяких тілесних ушкоджень, а написано, що [помер] “пострілом у підборіддя”. Хоча постріл візуально був у шию», додає Володимир.

Військова прокуратура Східного регіону в коментарі hromadske заявила, що в них «немає такої інформації про цю людину і такий випадок із ним». Однак додають, що спробують уточнити інформацію.

Тепер тіло Богдана мають ексгумувати, щоб зафіксувати ушкодження. Родичі мають фото травм, однак доказом вони слугувати не можуть. Батько переконаний, що «всі експертизи хотіли зам’яти, пустити справу як самогубство, нікого за цим не визнавати потерпілим і закрити справу».

Адвокат родини вже подав заяву, щоб у справі потерпілим визнали брата Богдана, оскільки без цього статусу слідчі нічого не показуватимуть, вважає Володимир.

Рідні Богдана також зазначили, що хлопець був у війську майже три роки, не розповідав про конфлікти з побратимами та посестрами, а також не скаржився на психологічні проблеми.

У військовій частині щодо випадку почали службове розслідування.

Ще новини Дніпропетровщини: На Дніпропетровщині за минулий тиждень потонуло 6 людей

Інші новини України: Чоловік у Харкові вбив трьох людей, викрав авто і влаштував смертельну ДТП (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×