Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
202
202

У Дніпрі місце на кладовищі можна забронювати онлайн – у мерії пояснили незвичну новацію

У Дніпрі місце на кладовищі можна забронювати онлайн

Виявляється, забронювати місце сьогодні можна не лише серед живих, але й серед мертвих. У Дніпрі запустили електронну систему бронювання місця на кладовищі.

Міська влада сподівається, що таким чином можна буде позбутися корупції у “поховальному бізнесі”, передає Nikopolnews.

Місце на кладовищі можна забронювати на сайті Дніпровської мерії після отримання лікарського висновку та свідоцтва про смерть людини.

Там створено розділ “Ритуальні послуги м. Дніпро”, в якому і бронюються місця для поховання. Розробники електронного сервісу кажуть, що розділ містить у собі чіткий алгоритм дій родичів померлого. Адже в такій ситуації нерідко люди розгублюються і не можуть визначити, в якій послідовності їм діяти.

Забронювати місце на кладовищі Дніпра можна також у будь-якому ЦНАПі міста або в управлінні соціального захисту населення.

Міський голова Дніпра Борис Філатов представив систему бронювання, щоб прибрати з процедури розподілу могил людський фактор.

“СБУ та прокуратура викрили у міському комунальному підприємстві, що опікується кладовищами, ціле угруповання негідників, що вимагали у громадян гроші за місця для могил. За цю публіку вже взявся суд. Але скарги на подібні зловживання продовжують надходити. Тож, прошу шановних правоохоронців і далі пильнувати цих ницих здирників. Щоб покарання було невідворотним. Бо наживатися на людському горі здатні лише зовсім закінчені тварюки”, зауважив Філатов.

Він каже, що при онлайн-бронюванні місць на кладовищах можна буде позбутися людського чинника і поборів з родичів померлих. Відповідно, ніяких преференцій ні для кого не буде. Місця розподілятимуть не вибірково, а усім підряд.

“Бронюйте, оплачуйте до бюджету та отримуйте квитанцію. На жаль, я не можу змінити людей і цей світ. Моє завдання просто вводити процедури”, написав Борис Філатов у соцмережі.

Ще новини Дніпропетровщини: Як родинам Дніпропетровщини отримати кошти на оздоровлення дітей

Інші новини України і світу: Постійне проживання у Канаді – для українських біженців запускають нову програму

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×