Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
438
438

Стало відомо, як працюватимуть школи Кривого Рогу у новому навчальному році

Стало відомо, як працюватимуть школи Кривого Рогу у новому навчальному році

Як працюватимуть школи Кривого Рогу у новому навчальному році, розповів начальник Ради оборони міста Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

За словами Вілкула думки батьків щодо форми навчання школярів у Кривому Розі розділилися. Є багато затятих прихильників онлайн моделі. Головний аргумент – безпека, і він зрозумілий.

Є багато не менш затятих прихильників офлайн моделі. Головний аргумент – якість освіти та соціалізація дітей. І він також зрозумілий.

Вілкул каже, що влада підготувалася в тому числі і до моделі офлайн. 109 шкіл міста (це понад 90% діючих шкіл – де це було можливо теоретично) готові до цього відповідно до норм безпеки – з обладнаними за рахунок виділених з місцевого бюджету коштів укриттями сертифікованими ДСНС. Виконано багато роботи.

Але є безпекова реальність. Ми бачимо ракетні атаки, що почастішали, і по Кривому Рогу, і по іншим містам України. І ми бачимо, що все частіше обстріли йдуть балістикою, яку дуже складно зафіксувати і збити ППО, – зауважив Вілкул

Тому, за його словами, приймається модель дистанційного навчання з можливістю надання консультацій у режимі офлайн. Кількість таких консультацій безпосередньо у школах, обладнаних укриттями, для кожного окремого класу визначатиметься вчителями спільно з батьківськими комітетами. Хто захоче – їх буде більше, хто не захоче – буде менше чи взагалі не буде.

Саме ця модель була визначена як найефективніша на сотнях консультацій, які ми провели з учителями та батьками у кожній школі міста, – інформує посадовець

Він додає, що у сьогоднішній ситуації це єдина гнучка компромісна модель, яка може бути, враховуючи складову безпеки, та те, що попереду зима з можливими блекаутами.

Підготовка до зими це окреме велике питання, але вже сьогодні всі школи та дитячі садки забезпечені генераторами та тепловими гарматами, – зазначив Вілкул

Він звернув увагу на те, що вищі навчальні заклади, технікуми, ПТУ та коледжі підпорядковуються Міністерству освіти і питання режиму їх роботи визначає не влада міста.

Ще новини Дніпропетровщини: Виїхали з Нікополя через обстріли і розпочали бізнес на новому місці: історія братів-рестораторів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×