Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2105
2105

Витягуючи друга з окопу, втратив обидві ноги – у Дніпрі рятують 23-річного бійця

Витягуючи друга з окопу, втратив обидві ноги – у Дніпрі рятують 23-річного бійця

Такі історії просто розривають серце… У Дніпрі рятують 23-річного бійця. Він отримав надважкі поранення на полі бою. Його шанси на життя були близькі до нуля. Медики зробили неймовірне, і сьогодні він прийшов до тями. Про Захисника Володимира і боротьбу за нього розповів директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, передає Nikopolnews.

Коли 27 квітня Володя прийшов до тями, його зняли з апарату штучної вентиляції легень. За словами Риженка, останнє, що пам’ятає Захисник – те, як витягував пораненого друга з окопу. Вибухом міни Володимиру відірвало обидві ноги до рівня тазостегнового суглоба, сильно пошкодило осколками праву руку.

Тиск був на нулях, гемоглобін нижче 30, шанси на виживання були близькі до нуля.

“Швидкою” був доправлений до Мечникова. Включились всі: реаніматологи політравми, ШВЛ, був було проведено гострий діаліз, оперативні втручання. Життя бійця трималося на крапельках крові та ліків.

А сьогодні він почав говорити та згадувати минуле. Мама та дружина чекають удома, нічого незнаючі. У 23 роки пережити таке – це дуже страшно.

8 літрів перелитої крові, найкращі лікарі Мечникова зробили свою тяжку справу – врятували життя молодому хлопцю. Попереду у нього реабілітація.

Вона потрібна тисячам пораненим таким, як Володимир. І це право владою довірено лікарні Мечникова, – каже Риженко

За словами очільників, в Мечникова буде кращій реабілітаційний центр в Україні.

Володя родом із Коростишівського району Житомирської області, став для дніпровців символом мужності та виживання. Наразі узгоджується з керівництвом реабілітацію за кордоном.

Реабілітація – це важка праця лікарів, яка дає змогу інвалідам повернутися до суспільства та жити на повну. Депресія для нас – майже смертний вирок, – це сьогодні я почув на конференції по безбар’єрності від жінки, яка всі ці бар’єри пройшла своїм життям. Величезне дякую людям, що допомагають героям ЖИТИ… – додав Сергій Риженко

Раніше ми розповідали: «Залишилось півтори стіни, а бабця жива, і раптом знову обстріл» – фельдшер з Нікополя розповів про свою роботу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×