Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1007
1007

У лікарні Дніпра помер 6-річний хлопчик після того, як з’їв полуницю – ЗМІ

У лікарні Дніпра помер 6-річний хлопчик після того, як з’їв полуницю – ЗМІ

У лікарні Дніпра помер 6-річний хлопчик. Важкий стан здоров’я настав після того, як він з’їв полуницю.

Про це повідомляє Інформатор.Дніпро, передає Nikopolnews.

Зазначається, що за два дні до смерті, 9 квітня, шестирічний хлопчик з Павлограда їв полуницю. Вірогідно, мало місце отруєння. У дитини був шок та синдром поліорганної недостатності, і медики не змогли врятувати маленького.

Після вживання полуниці хлопчику стало зле. В нього почалася діарея, розболівся живіт, підвищилася температура і з’явився висип.

Як пише ЗМІ, у дитини почала розвиватися поліорганна недостатність і шоковий стан. Лише на наступний день, 10 квітня, хлопчина доправили в лікарню у Павлограді, а після цього – у медзаклад Дніпра.

Втім, на жаль, лікарі виявилися безсилі. Вранці 11 квітня дитина померла в лікарні. Інші деталі трагічного інциденту наразі невідомі.

Рання полуниця може бути небезпечна

Рання полуниця може бути небезпечна

Рання полуниця може бути небезпечна для здоров’я. Про це каже нутриціолог Оксана Соколова.

В Україні немає норм, що регулюють кількість нітратів у полуниці. До того ж, щоб ягоди не зіпсувалися під час транспортування, перевізники хитрують і обробляють її хімікатами, – наголосила лікар

За словами Соколової, рання полуниця часто містить нітрати.

Тому людям зі слабким імунітетом, зі слабким здоров’ям, а також годуючим мамам, літнім людям і дітям такий продукт вживати не можна. Нітрати забруднюють кров, печінку і ми отримуємо отруєння, – пояснює нутриціолог

А якщо дуже хочеться посмакувати улюбленою ягодою, то принаймні зробіть її більш безпечною.

Слід вимочити полуницю або будь-яку іншу ягоду протягом 30 хвилин. В процесі вимочування продуктів нітрати частково виходять. Для цього краще використовувати холодну фільтровану воду, можна додати трохи солі, адже сіль на себе бере ці шкідливі речовини, – зазначила експерт.

Але краще почекати сезонний урожай. Українська полуниця зазвичай з’являється у продажу наприкінці кінці травня.

Ще новини Дніпропетровщини: «Часто згадувала сестричку з Нікополя»: оприлюднено щоденник Катерини Савенко, яка загинула у Маріуполі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×