Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
360
360

ВІДЕО: У Дніпрі сьогодні демонтували пам’ятники Горькому і Чалому

ВІДЕО: У Дніпрі сьогодні демонтували пам’ятник Горькому

У Дніпрі сьогодні демонтували пам’ятники Горькому і Чалому Відповідне відео оприлюднив 9-й канал, передає Nikopolnews.

Пам’ятник Максиму Горькому знаходився у центрі Дніпра і ділив на дві частини вулицю, яка раніше носила ім’я російського і радянського письменника, а тепер називається на честь княгині Ольги. Відомо, що Максим Горький ніколи не жив у Дніпрі, а лише декілька разів відвідував тодішній Катеринослав – інформації про його внесок у розвиток міста немає. Але, як відомо, за часів радянської влади насаджували російську культуру і комуністичну ідеологію, тому встановлювали відповідні пам’ятники скрізь – без прив’язки до історії окремих населених пунктів.

ВІДЕО: У Дніпрі сьогодні демонтували пам’ятники Горькому і Чалому

У Дніпрі сьогодні демонтували пам’ятник Горькому: відео

Телеграм-канал Дніпро обласний повідомляє, що після демонтажу пам’ятника Горькому комунальники взялися за демонтаж пам’ятника Валерію Чкалову.

А найближчими днями, згідно декомунізації, демонтують пам’ятники Юхиму Пушкіну та Олександру Матросову. Всього таких пам’ятників у Дніпрі, що підлягають декомунізації – 8.

Всі пам’ятники будуть зберігатися на території комунального підприємства, їх подальшу долю буде вирішувати міська рада. Можливо, їх продадуть, переплавлять, або створять якийсь музей.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі демонтували пам’ятник Олександру Пушкіну.

Священників УПЦ МП можуть виселити з храмів Києво-Печерської Лаври: що відомо

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×