Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
919
919

Воїн з дніпровської бригади витягнув за кілька днів 80 побратимів з поля бою

Воїн з дніпровської бригади витягнув за кілька днів 80 побратимів з поля бою

Воїн з дніпровської бригади витягнув за кілька днів жорстоких боїв 80 побратимів з поля бою. Про цього розповідають на офіційній сторінці бригади у Фейсбуці, передає Nikopolnews. Захисник служить у 128-й окремій дніпровській бригаді ТрО.

Сергію 23 роки і протягом кількох днів жорстких боїв він врятував понад 80 життів побратимів з різних підрозділів. Зазначається, що попри вагу у 60 кілограмів він витягав з поля бою значно більших і важчих бійців, які отримали поранення і не могли йти самостійно. Одного разу з побратимом, водієм-санітаром, під час евакуації він потрапив під вогонь супротивника зі стрілецької зброї. Хлопці миттєво зайняли кругову оборону і дали ворогу бій. Це дозволило підійти групі підтримки, відкинути ворога і таки врятувати життя пораненому.

За освітою Сергій не медик, а економіст, але після повномасштабного вторгнення російської федерації він пішов добровольцем до бригади. Спочатку був водієм евакуаційної машини, а потім пройшов кілька курсів для військових медиків, а зараз вже отримав і сертифікат інструктора НАТО, який дозволяє готувати інших фахівців, у тому числі новачків підрозділу.

Воїн з дніпровської бригади витягнув за кілька днів 80 побратимів з поля бою

Попри те, що більшість новачків вдвічі старші – авторитет молодого інструктора ніхто не ставить під сумнів. Як кажуть досвідчені бійці: “Якщо отримав поранення і почув голос Сергія – можна заспокоїтися, бо все буде добре”, – йдеться у повідомленні пресслужби бригади

Ще новини Дніпропетровщини: «Коли йшов того ранку, як зазвичай, нас з Артемом поцьомав» – дружина загиблого у Нікополі хлопця розповіла про той страшний день

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×