Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2760
2760

Ворог активізувався на Криворізькому напрямку: тривають важкі бої

Ворог активізувався на Криворізькому напрямку: тривають важкі бої

Ворог активізувався на Криворізькому напрямку у відповідь на успішні спроби контрнаступу ЗСУ. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на ряд офіційних джерел.

Так, зокрема, про активізацію росіян на північному заході Херсонщини повідомляє Американський інститут вивчення війни.

Російські сили, ймовірно, ескалують бойові дії в цьому районі у відповідь на нещодавні українські контратаки на південь від села Давидів Брід, де досі тривають бої. Вони намагаються стримати зусилля України щодо перегрупування і посилення підрозділів у Херсонській області та запобігти подальшим контратакам, – пишуть у ISW.

Ворог активізувався на Криворізькому напрямку: тривають важкі бої

Ворог застосував артилерію різних калібрів

У ранковому зведенні 9 червня Генштаб ЗСУ повідомляє, що на Південнобузькому напрямку, до якого входить Криворізький напрямок,  ворог застосував артилерію різних калібрів в районах населених пунктів Любимівка, Добрянка, Біла Криниця, Широке, Березнегувате, Благодатне, Любомирівка і Таврійське.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод. Вів повітряну розвідку БпЛА. Планує посилити мотострілецькі підрозділи  танковими ротами на Т-62. Додатково розгорнув підрозділи ствольної та реактивної артилерії, а також ТРК “Точка-У”.

Нанесено 2️ авіаудари по скупченню сил противника

Оперативне командування «Південь» повідомляє, що ситуація вздовж лінії зіткнення  на південному напрямку динамічна й напружена.

Противник продовжує ведення бойових дій на зайнятих рубежах оборони.

Переважна тактика – артилерійсько-мінометні дуелі, але часом ворог виходить і на стрілецькі бої, намагаючись фізично відтиснути наші підрозділи з їх позицій. Але, не маючи успіху, – відходить, полишаючи вбитих, поранених та пошкоджену техніку.

Для переконливої противаги армійською авіацією ЗСУ нанесено 2️ удари по скупченню сил противника та по одному з його опорних пунктів на Херсонщині.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань забезпечено втрати ворога у обсязі 30 рашистів, 2️-х одиниць броньованої та 4️-х – автомобільної техніки. Також в трьох різних населених пунктах Херсонської області знищено 3 польових склади боєприпасів.

Важко поранені цивільні

Ситуація на криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але знаходиться під повним контролем Збройних Сил України, повідомляє начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Він зазначає, що  бойовий дух бійців наших частин високий, вони виявляють справжню військову майстерність, захищаючи рідну землю. Ворог продовжує вести позиційну оборону, мінує тимчасово окуповані території.

Окупанти продовжують обстріли по всій лінії дотику з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків та мінометів. 8 червня під удар потрапили території в районі мирних населених пунктів Велика Костромка, Біла Криниця, Трудолюбівка та інші. В районі Князівки зафіксовано застосування ворогом бойової авіації.

В результаті артобстрілу села Твердомедове поранення отримали двоє цивільних. Чоловік – 52 роки і жінка – 46 років, отримали важкі поранення. Їх оперативно евакуювали в Кривий Ріг, лікарі надають їм всю необхідну допомогу. Чоловік реально «важкий».

Вночі і вранці 9 червня окупанти п’ять разів обстріляв околиці Криворізького району, а саме село Велика Костромка. Є руйнування будинків. Люди, на щастя, не постраждали.

Живої сили та техніки окупантів на території Дніпропетровщини немає.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×