Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
21032
21032

Ворог обстріляв два населених пункти Дніпропетровщини увечері 20 квітня – Вілкул

Обстріли весь день і всю ніч, є загибла, важко поранена дитина – Вілкул про ситуацію на кордоні з Дніпропетровщино

Ворог обстріляв два населених пункти Дніпропетровщини увечері 20 квітня. Обидва – у Криворізькому районі. Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

За його словами, на території Криворізького району Дніпропетровської області, завдяки мужності і відвазі наших Збройних Сил, ворога немає. Дальній периметр оборони на південному напрямку проходить всередині Херсонської області. Але постійно продовжують обстріли звільнених сіл Херсонської області, а також міста Зеленодольськ Криворізького району.

Приблизно о 21:30 з систем залпового вогню був обстріляний Зеленодольськ, трохи пізніше – село Велика Костромка.

Як повідомляв раніше Nikopolnews, внаслідок цього у Зеленодольську виникли проблеми з енергозабезпеченням та водозабезпеченням.

Вранці 21 квітня Олександр Вілкул повідомив, що водопостачання в Зеленодольську вже відновлено, енергопостачання відновлено частково.

Ситуація, за словами Олександра Вілкула, в районі і Кривому Розі стабільна, повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Всі райони Кривого Рогу посилено патрулюються. Місто продовжує посилювати оборону і накопичувати матеріальні резерви

Лінія фронту відсунута від міста, але можливі будь-які підлі провокації орків. Прийнято рішення, узгоджене з керівником ВА Дніпропетровської області Валентином Резніченко, що у Великодню ніч комендантську годину в Кривому Розі та Криворізькому районі буде діяти як завжди – з 22.00 до 05.00. Вночі в храмах богослужіння проводитися не буде, воно розпочнеться о 05.30 ранку. Владики всіх конфесій благословили таке рішення, – розповів начальник військової адміністрації.

Також Олександр Вілкул розповів, що у Кривому Розі позбавляться топографічних назв, пов’язаних з країною-агресором.

Ми підготували рішення, яке буде винесено на наступну сесію. Не тільки я вважаю, що тепер у Кривому Розі тепер не повинно бути назв вулиць Московська, Волгоградська, Бурятська та інших. Петиція з такою ініціативою також набрала необхідну кількість голосів. Буде створена робоча група, до якої увійдуть депутати та науковці. Вони проведуть інвентаризацію назв і підготують пропозиції щодо перейменування. Я обіцяв, що ми увіковічнимо пам’ять героїв-вертолітників, які зупинили колону ворога з більш ніж трьохсот одиниць техніки на підступах міста під Баштанкой і Новим Бугом на третій день війни. Ми перейменуємо наші вулиці в честь наших героїв і військових частин, що захищають Кривий Ріг, – зазначив Вілкул.

 

Ворог обстріляв околиці Дніпропетровщини 15 квітня – Микола Лукашук про те, як минув день

Вночі ворог обстріляв село на Дніпропетровщині і селище на Херсонщині

Ворог обстріляв блокпост і околиці селища на Дніпропетровщині – як пройшов день 16 квітня в регіоні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×