Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1281
1281

Ворог посилив атаки Дніпропетровщини – про ситуацію в області розповів Микола Лукашук

Сирени і обстріли: як пройшов день 3 липня на Дніпропетровщині

Про ситуацію в області розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews. За його словами ворог посилив атаки Дніпропетровщини цього тижня. Але попри це сюди тисячами щодня їдуть переселенці. А також повертаються місцеві мешканці, що раніше виїхали.

Розпочав свій брифінг 1 липня голова обласної ради з повідомлення про нічні обстріли Нікопольського району:

На щастя, після обстрілу постраждалих немає. Ворог поцілив з РСЗВ по території району. Втім, розкидано багато касетних снарядів. Рятувальники працюють, знешкоджуючи боєприпаси, – сказав він.

Ворог посилив атаки Дніпропетровщини – про ситуацію в області розповів Микола Лукашук

Микола Лукашук зазначив, що цього тижня російські окупаційні війська посилили атаки по території Дніпропетровщини. Тиждень не минув без втрат серед цивільного населення. Двоє людей загинуло у Дніпрі внаслідок прильоту ракети на територію АТП.

Окрім ракетних атак по обласному центру, протягом тижня під потужними ударами знову був Криворізький район, особливо Зеленодольська громада. Починаючи з понеділка, в районі зафіксовано щонайменше 5 ворожих атак. Тобто кожного дня російські окупанти гатять по мирному населенню і по цивільним об‘єктам. Саме Криворізький район зараз страждає від дій загарбників найбільше, — сказав голова облради.

Також Микола Лукашук розповів про знешкодження вибухонебезпечних предметів. Починаючи з понеділка, групою піротехнічних робіт служби ДСНС здійснено 10 виїздів, виявлено та знищено 39 одиниць вибухонебезпечних предметів. Всього від початку повномасштабного вторгнення на Дніпропетровщині виявлено і знешкоджено 3657 снарядів.

Коротко щодо переселенців. Дніпропетровщина залишається лідером серед регіонів за кількістю внутрішньо переміщених осіб – майже 276 тисяч. Щодня до нас прибуває 1-2 тисячі ВПО. Найбільше людей залишаються у Дніпрі (117,2 тис.) та у Кривому Розі (51,1 тис.), — підсумував очільник обласної ради.

Бачимо й зворотну тенденцію. Мешканці області повертаються з заходу країни додому. Наприклад, із Зеленодольської громади виїхало майже 15 тис людей. Понад 7 тис – вже повернулися, незважаючи на обстріли, – додав Микола Лукашук.

Щодо освітнього процесу, Микола Лукашук зазначив, що він вже завершився у всіх громадах області. Наразі учні готуються до складання національного мультипредметного тесту, який школярі складатимуть замість ЗНО. В області облаштовуються пункти для проходження тесту: їх буде 60 (у 25 громадах). Зареєструвалось більше 21 тисячі учнів.

В області є запаси ліків, продуктів, предметів першої необхідності. Уся критична інфраструктура працює. Функціонують магазини, медзаклади, бізнес.

Ситуація на Дніпропетровщині – про підсумки тижня розповів Микола ЛукашукСитуація на Дніпропетровщині – про підсумки тижня розповів Микола Лукашук

Про нічні обстріли, паливо і переселенців – Микола Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×