Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2786
2786

Ворог застосував бойову авіацію біля кордонів Дніпропетровщини і закидував ДРГ – ситуація на Криворізькому напрямку

Ворог застосував бойову авіацію біля кордонів Дніпропетровщини і закинув ДРГ – ситуація на Криворізькому напрямку

Ситуація на Криворізькому напрямку продовжує залишатися напруженою, але контролюється ЗСУ. Подробицями Nikopolnews ділиться, посилаючись на ряд джерел.

За офіційною інформацією оперативного командування «Південь», сьогодні на півночі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася проникнути в тил наших військ, але отримала потужний вогневий відсіч, зазнала втрат і змушена була відступити.

Не маючи успіхів, окупанти ведуть обстріл по всій лінії нашого ділянки фронту з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Також, за даними Міноборони, зафіксовано застосування ворогом бойової авіації в районі Князевки.

Це Херсонська область, але близько до Зеленодольска, уточнює начальник військової адміністрації Кривого  Рогу Олександр Вілкул.

Нагадаємо, у Криворізькому районі близько опівночі під серйозний обстріл ворожих РСЗВ потрапило місто Апостолове. Орки знову застосували заборонені касетні боєприпаси. В результаті – руйнування приватного сектора, перебитий газопровід низького тиску, лінії електропередач, припинена подача води.

Але найсумніше, що важкі поранення отримали двоє цивільних людей. Причому, поранення вони отримали під час обстрілу, а вже потім, при необережному поводженні з нерозірваними боєприпасами. Зараз лікарі борються за їх життя, – розповів Вілкул.

У Апостолове весь день працювали сапери. Триває відновлення комунікацій.

Апостолове оговтується після нічного обстрілу. За уточненою інформацією ворог стріляв не з «Урагану», а із «Торнадо-с», повідомляє увечері 23 червня міський голова Апостолового Андрій Оса.

Він розповів, що частина міста, де був приліт, усипана касетами КОБЕ. Сьогодні ДСНС разом із військовими саперами знешкодили 99 одиниць таких касет. Завтра зранку роботи продовжаться.

ДСНС заборонила у Апостоловому мешканцям будинків, прилягаючих до зони обстрілів, виходити на вулицю, доки сапери не закінчать огляд та знешкодження. Людей просять бути максимально обережними, слідкувати за дітьми. Касети можуть самостійно детонувати через 34 години після падіння.

Вдень ворог знову обстріляв територію Апостолівської громади. Прильоти зафіксовано у межах села Першого Травня та за межами Новосеменівки. Новосеменівка внаслідок обстрілу частково знеструмлена.

А от на Новоронцовщині сьогодні було відносно тихо. Про це повідомляє місцевий волонтер Дмитро Бурлай. Іноді були поодинокі “прильоти”. Але в порівнянні з минулими днями було спокійніше.

За словами волонтера, ситуація в регіоні незмінна. Лінія фронту не змінилася. Гуманітарних коридорів не має. Заблоковані від в’їзду-виїзду жителі сіл Хрещенівка і Любимівка.

В берегових селах ситуація відносно краща. Є можливість пересуватися між населеними пунктами для закупівлі продуктів харчування. Окупантів в берегових селах майже немає. Ховаються вони в посадках між селами і трасою, що йде на Берислав. В більшості випадків розміщують свою техніку і арту в лісових насадженнях між полями. Це відноситься і до тих орків, які окопалися в степах між Трифонівкою і Новоолександрівкою.

За останню добу авіацією ЗСУ проводилося відпрацювання ворожих позицій в районі Петропавлівка, Михайлівка. Є певна інформація про вдалі влучання. Думаю потрібно дочекатися  офіційної інформації, – написав Дмитро Бурлай.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×