Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
622
622

Вимагав 200 тисяч доларів: екс-заступнику ДніпроОВА повідомили про підозру і обрали запобіжний захід

Вимагав 200 тисяч доларів: екс-заступнику ДніпроОВА повідомили про підозру і обрали запобіжний захід

Екс-заступнику ДніпроОВА повідомили про підозру у проханні надати неправомірну вигоду і вже обрали запобіжний захід.

Про це повідомляють у Національному антикорупційному бюро України та Вищому антикорупційному суді, передає Nikopolnews.

В офіційних структурах не називають імені фігуранта кримінальної справи, але ЗМІ повідомляють, що йдеться про Володимира Орлова. Крім того, Вищий антикорупційний суд вказує, що йдеться про першого заступника начальника ОВА. А саме Орлов обіймав таку посаду до липня 2024 року

Екс-заступнику ДніпроОВА повідомили про підозру

НАБУ і САП повідомили колишньому заступнику голови обласної державної адміністрації про підозру у проханні надати неправомірну вигоду за виділення приватному товариству лісової ділянки у довгострокове користування.

За даними слідства, на початку 2024 року одне з приватних товариств з метою здійснення рекреаційної діяльності вирішило взяти в оренду лісову ділянку площею 19 га. Після кількох звернень з відповідними офіційними листами до ОДА та отримання відмов до представника товариства надійшла пропозиція від заступника голови. За виділення лісової ділянки у довготривале користування він висловив прохання надати 200 тис. дол. США, яке потім ще неодноразово висловлював впродовж травня-червня.

Наприкінці травня 2024 року посадовець повідомив про погодження рішення головою ОДА та готовність підписати документи про передачу землі.

Дії експосадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України.

Обрано запобіжний захід

Вимагав 200 тисяч доларів: екс-заступнику ДніпроОВА повідомили про підозру і обрали запобіжний захід

25 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до колишнього першого заступника Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації — начальника обласної військової адміністрації запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 15 млн грн.

Підозрюваний не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави зобов’язаний внести кошти на депозитний рахунок Вищого антикорупційного суду, або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує, детективу, прокурору та слідчому судді.

На підозрюваного покладено процесуальні обов’язки:

  • прибувати до слідчих (детективів), які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, та прокурорів, які здійснюють нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва на першу вимогу;
  • не залишати межі Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утриматись від спілкування із визначеними в ухвалі суду особами;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коли Орлов пішов з посади заступника ОВА і чому

Вимагав 200 тисяч доларів: екс-заступнику ДніпроОВА повідомили про підозру і обрали запобіжний захід

Перший заступник начальника Дніпропетровської облвійськадміністрації Володимир Орлов заявив, що йде з посади на підставі власної заяви про звільнення 18 липня 2024 року.

“Поки скажу так – застав період активної розбудови Дніпропетровщини. Коли регіон змінювався фактично на очах. Міцнішав і ставав комфортнішим. Після – повномасштабне вторгнення. Найскладніші часи. Непрості рішення, аби область трималася, працювала й життя продовжувалося”, — зазначав посадовець у своєму дописі

Він також додав, що “попереду багато роботи і кожен виконуватиме її на своєму місці”.

Володимир Орлов – що про нього відомо

Володимир Орлов має три повних вищих освіти, доктор економічних наук, заслужений економіст України.

  • У квітні 2014 року став заступником начальника управління правозахисної діяльності‚ протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури міста Києва. А в липні 2014 року — начальником управління, заступником начальника Головного управління Генеральної прокуратури України.
  • З грудня 2019 року по січень 2021 року очолював Південно-східне міжрегіональне територіальне управління АРМА (м. Дніпро).
  • З січня 2021 року був першим заступником Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації — начальника обласної військової адміністрації.
  • З 23 січня по 7 лютого 2023 року був виконувачем обов’язків голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації — начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Раніше ми повідомляли: «Розтратили кошти місцевого бюджету»: ексголову Нікопольської РДА засудили до 7 років позбавлення волі

Читайте також: Під виглядом погоди обмінювалися новинами про ТЦК: судили адміна телеграм-каналу

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу