Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
216
216

Понад 220 родин з Дніпропетровщини готові прихистити дітей, що потрапили в скруту через війну

Понад 220 родин з Дніпропетровщини готові прихистити дітей, що потрапили в скруту через війну

Понад 220 родин з Дніпропетровщини готові прихистити дітей, що потрапили в скрутну ситуацію через війну. Про це пишуть Вісті Придніпров`я, передає Nikopolnews.

Аби заявити про свій намір прихистити дитину, мешканці Дніпропетровщини скористалися чат-ботом «Дитина не сама» та пройшли навчання.

Спеціальний онлайн ресурс для допомоги дітям створили ще у березні 2022 року. Долучитися до нього пропонували тим, хто готовий тимчасово прихистити дитину. Мова про малечу, яка втратила зв’язок із батьками або опинилася далеко від них. А ще – про дітей, чиї родини в скруті через війну.

«Через чат-бот шукають родини для тимчасового прихистку малечі. Бажаючі реєструються. Після – навчання. Воно обов’язкове, – каже спеціаліст служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА Андрій Петрук. – Фахівці розказують, як поводитися з дитиною, реагувати на прояви у її поведінці. Чи то підліток, чи то малюк – кожен має свій характер. Треба вміти знаходити підхід».

Навчання триває три дні. Проходить онлайн. Далі майбутні опікуни тримають контакт зі службою у справах дітей. Її спеціалісти перевіряють родини, що зголосилися прихистити дитину. Спілкуються, аби зрозуміти готовність людей до відповідального кроку. Дивляться, чи є необхідні житлові умови.

«Наші опікуни бажають подарувати малечі своє тепло. В області вже маємо п’ять родин, до яких тимчасово влаштовано вісім дітей. Найстаршому хлопчику 15 років, найменшій – немає ще й року», – розповів Андрій Петрук.

Проєкт «Дитина не сама» створив Офіс Президента України спільно з ЮНІСЕФ та Мінсоцполітикою. Уся інформація для тих, хто бажає прихистити дитину, розміщена на сайті проекту за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

 Не витримало серце: в Авдіївці померла 6-річна дівчинка, яка жила у підвалі (відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×